Öncelik üçlü muhtıranın uygulanması

Öncelik üçlü muhtıranın uygulanması
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile yapılan ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üçlü muhtıranın eksiksiz uygulanmasının akabinde İsveç'in NATO üyeliğinin gerçekleşmesi samimi temennimiz" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'u kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı Kristersson, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Yapılan ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DHKP-C terör örgütlerinin, İsveç'in demokratik ortamını istismar etmesi muhakkak engellenmelidir" dedi.
Türkiye’nin İsveç’le varılan muhtırayı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üçlü muhtıranın eksiksiz uygulanmasının akabinde İsveç'in NATO üyeliğinin gerçekleşmesi ve ilişkilerimize müttefiklik boyutunun eklenmesi samimi temennimiz. İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz" diye konuştu.

‘Türkiye’nin verdiği bir savaş var’

Yapılan ortak basın toplantısında konuşan İsveç Başbakanı Kristersson, iki ülke arasındaki ticaret ve turizm potansiyeli önceleyerek konuşmasına başladı. İlişkilerinde hali hazırda kullanılmayan büyük bir potansiyelin olduğunu, ticaret ve turizm konusunda çok şey yapabileceklerini hatırlatan İsveç Başbakanı Kristersson, "İsveç, Türkiye'ye vermiş olduğu tüm taahhütlere riayet edecektir. İsveç şunu anlıyor, Türkiye'nin PKK terör örgütüne karşı vermiş olduğu bir savaş var. Özellikle terörle mücadele mevzuatı konusunda bu senenin sonunda ve gelecek senenin başında çok büyük adımlar atacağız" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.