Öner'in ailesi adaleti bekliyor

Öner'in ailesi adaleti bekliyor
Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da gerçekleştirilen protesto gösterileri sırasında polise ait zırhlı aracın altında kalarak, yaşamını yitiren Şahin Öner'in failleri hala açığa çıkarılmadı.

Öner'in babası Şirin Öner, oğlunun faillerinin bir yıldır dışarıda çok rahat dolaştıklarını belirterek, "Biz artık adalet istiyoruz" dedi

 

DİYARBAKIR 10 Şubat 2013 tarihinde Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde akrep tipi zırhlı polis aracının ezmesi sonucu Şahin Öner'in yaşamını yitirmesinin üzerinden bir yıl geçti. Ancak geçen süre zarfında olayla ilgili açılan soruşturmadan halen bir sonuç alınamadı.

Şahin Öner’in babası Şirin Öner, olayın faillerinin dışarıda gezdiğini ve tez vakitte cezalandırılmasını istediklerini belirterek, "Sadece oğlum değil, gençlerimizi katledenlerin tez vakitte cezalandırılmasını istiyorum. Artık böyle rahat geziyorlar. 1 yıldır oğlum toprağın dibindedir ama failleri dışarıda çok rahat geziyorlar. Biz 1 yıldır oğlumuzun faillerinin yargılanmasını bekliyoruz. Bu katliamları yapanların cezaları neyse çekmelerini istiyorum. Biz artık adalet istiyoruz. Bunlar cezalandırılmadığı sürece daha çok Şahin'ler katledilecek. Bunun adalete sığmadığını buradan devlete söylüyorum" dedi.  

“Elbiselerini ve telefonunu istiyoruz”

Öner'in katledildikten sonra polislerin oğlunun elbiselerine el koyduğunu ifade eden baba Öner, şunları söyledi:

"Şahin katledildikten sonra üstündeki eşyaları, elbiseleri ve telefonlarını polisler almıştı. Hastaneye çırılçıplak göndermişlerdi. Polisler giysilerini ve eşyalarını kaybetmişlerdi. Şahin'i kaybettik ancak kokusunu almak istiyoruz. Onun ayakkabılarını, telefonunu ve giysilerini istiyoruz. 1 yıldır onların bize geri iade edilmesini bekliyoruz. Biz karakola gittiğimizde bize eşyalarının nerede olduğunu bilmiyoruz demişlerdi. Bir şahin gitti öbür şahinler gitmesin artık." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.