Organik Pazar yerinin icraya verilmesinde ihmal Kayapınar’ın!

Organik Pazar yerinin icraya verilmesinde ihmal Kayapınar’ın!
Organik pazar alanının icradan satışının Kayapınar Belediyesinin ihmalinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Belediye, alacaklı şirketin hukuki tazminat hakkını yasal süre içinde ödemeyince, icra yoluyla tazmin edilmesi yoluna gidildiği öğrenildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete açılan organik Pazar alanının icra yoluyla satışı meselesine, alacaklı şirket açıklık getirdi. Polat İnşaat Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş, konuyla ilgili gazetemizde çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. Açıklamaya göre, şirketin tazminat alacağı ile ilgili bütün hukuki süreçleri izlediği, Diyarbakır idare mahkemesinin şirket lehine sonuçlanan tazminatın yasal süre olan bir ay içinde Kayapınar Belediyesi tarafından ödenmediği ortaya çıktı. Ödeme yapılmayınca şirket, Kayapınar Belediyesi aleyhine 20.08.2019 tarihinde icra takibi başlattı.

Polat İnşaat Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş’den yapılan ve konuya açıklık getiren açıklama şöyle;

Öncelikle haber içeriğinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkililerine dayandırıldığı üzere söz konusu dava ve icra takiplerinin alacaklısı Kemal Celal Polat olmayıp, Polat İnşaat Maden Sanayi ve Ticaret Sanayi A.Ş’dir. Kemal Celal Polat şirketimizin ortak ve yöneticileri arasında bulunmamaktadır.

Polat İnşaat ve Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak Diyarbakır ilinde bulunan ve daha önce kamuoyuna da yansıdığı üzere kesimi gerçekleştirilen yapılardan(binalardan) kaynaklı Kayapınar Belediyesi Başkanlığından söz konusu zararının tazmini için Diyarbakır İdare Mahkemesinde dava açmış ve söz konusu dava şirketimiz lehine 28.05,2019 tarihinde sonuçlanmıştır.

Mahkeme ilamına istinaden hükmedilen tazminatın tahsili için Kayapınar Belediyesi Başkanlığına 2019 yılında başvurulmuş ancak yasal ödeme süresi olan bir ay içinde ödeme yapılmamıştır. Ödememenin yapılmaması üzerine Kayapınar Belediye Başkanlığı aleyhine 20.08.2019 tarihinde icra takibi başlatılmıştır.

İcra takibine rağmen ödeme yapılmadı

İcra takibine rağmen ödeme yapılmamış ve Kayapınar Belediye Başkanlığına ait taşınmazlara haciz şerhi işlenmiştir. Yapılan hacizlerin kesinleşmesi üzerine kayapınar Beledi Başkanlığı’na ait 4 adet taşınmazın satışı istenmiş ve Diyarbakır İcra Müdürlüğünce 4 adat taşınmazın 11.01.2021 tarihinde satışına karar verilmiştir.

Taşınmazlardan sadece biri alacağı karşılıyordu

İcra satış ihalesi sonucuna hacizli taşınmazlardan sadece birinin satış tutarı üzerinden icra borcu kapanacakken ve habere konu taşınmazın satışı yapılmayacakken, satıştan 15-20 gün önce Kayapınar Belediye Başkanlığı’nın muvafakati ile hacizli taşınmazların tamamı üzerine Kayapınar Belediye Başkanlığının ve alt şirketlerinin borçlarından dolayı Kayapınar Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğünün, Gökalp Vergi Dairesi Müdürlüğünün ve Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından toplam 76.439.239,00 TL kamu haczi işlenmiştir.

Haciz işlemi habersiz değil

Üstelik bu haciz işlemleri 11.11.2020 tarihinde 7256 sayılı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesinden sonra yapılmıştır. İcra dosyamızda hacizli taşınmazlara kamu hacizlerinin işlenmesiyle kamu kurumları hacze iştirak etmiş olup, kamu alacakları ile birlikte Kayapınar Belediye Başkanlığı’nın borçların tamamının tahsili için icra müdürlüğünce bütün taşınmazların satışı yapılmak zorunda kalınmıştır.

Pazar yeri ve iki taşınmaz satılmayabilirdi

Kamu hacizlerinin işlenmemiş olması durumunda sadece bir taşınmazın satışı ile  icra dosyasındaki şirket alacağımızı karşılayacak olup  haberde bahsi geçen Pazar yerinin ve diğer iki taşınmazın  satışına gerek kalmayacağı gibi  hukuken satışı da mümkün olmayacaktı.  Nitekim şirketimizin alacağına kavuşmasına mani olmak amacıyla söz konusu kamu hacizlerinin sürece dâhil ettirilmiş olması ile ilgili hukuki süreç devam etmekte bu konuda açılmış davalarımızın olduğunu da belirtmek isteriz. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.