“Orta Asya’da su sorunu” tartışıldı

“Orta Asya’da su sorunu” tartışıldı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Siyaset ve Toplum Kulübü tarafından “Orta Asya'da su sorunu: Siyaset, Yönetim ve Çevre” paneli yapılarak küresel ısınma, iklim değişikliği ve su sorununa dikkat çekildi.

TİGRİS HABER- Panel, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. EBYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, öğretim üyeleri, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panelin moderatörlüğünü yapan Eşref Yalınkılıçlı, programın açılış konuşmasında, çevrenin öneminden ve korunmasından bahsederek küresel ısınma ile iklim değişikliğine dikkat çekti.

Öğrencilerin merakla dinlediği panel, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve farklı üniversitelerden Prof. Dr. Ainur Nogayeva, Doç. Dr. Hüseyin Yıldırım Dalkılıç, Doç. Dr. Nazgul Isabaeva, Doç. Dr. Sadat Demirci ve Dr. Öğretim Üyesi Turgay Düğen tarafından su sorunun tarihte yol açtığı savaşları ve günümüzde Orta Asya’da yaşanan, ilerleyen süreçte daha da artacak olan su sorununda siyaset, yönetim ve çevre etkenleri anlatıldı. Sunum öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.