OSB Başkanı Fidan’dan yangın değerlendirmesi: Belediye istasyon kurmalı

OSB Başkanı Fidan’dan yangın değerlendirmesi: Belediye istasyon kurmalı
Diyarbakır OSB’de çıkan ve maddi zarara neden olan yangınla ilgili konuşan Mustafa Fidan, “OSB’ye yakın bir bölgede belediyenin itfaiye istasyonu kurmasını istiyoruz” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 2003 yılında kurulan ve kozmetik ürün üretimi yapılan fabrikada önceki gün çıkan, itfaiye, AFAD ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) desteğiyle söndürülen yangında oluşan hasarın kısa sürede giderilmesi için çalışmalara başlandı. Ekipler, fabrikanın yangında zarar gören bölümleri ve bahçesinde temizlik çalışması yaparken, hasarın tespiti için de incelemeler sürüyor.

‘Zamanında müdahale edildi’

Konu ile ilgili Tigris Haber’e konuşan OSB Başkanı Mustafa Fidan, OSB içerisindeki iki itfaiye aracından birinin 5’inci diğerinin 9’uncu dakikada yangına müdahale ettiğini söyledi. Belediyeye ait itfaiye araçlarının da 22’inci dakikadan itibaren yangına müdahale ettiğini belirten Fidan, “Geç müdahale edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Yangında çevre illerden de destek istendiğini belirten Fidan, 566 personel ile yapılan 4 saatlik müdahale ile yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

fidan-tigris.jpg

OSB Başkanı Mustafa Fidan

İtfaiye istasyonu talebi

OSB içerisinde bulunan iki itfaiye aracına ek yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Fidan, “Sevindirici olan can kaybının yaşanmamasıdır. İtfaiyemizi güçlendirme girişimlerimiz olacak. Elimizden geldiği kadar daha iyi hizmet sunacağız. Bugüne kadar 40’a yakın yangına müdahale ettik. Bu yangın, oryal isimli yanıcı maddeden dolayı çok büyüdü” dedi. Belediyenin, OSB’ye yakın bölgeye bir itfaiye istasyonu kurması için görüşmeler başlatacaklarını söyleyen Fidan, “Belediyenin de itfaiye istasyonu kurma çalışmaları var. OSB’ye yakın bir bölgeye istasyon kurmasını talep ediyoruz. Böylece OSB’deki yangınlara daha kolay müdahale edilebilecek” diye konuştu.

Fabrikada 550 kişi çalışıyor

Fabrikanın saç boyası üretiminde Türkiye'de ön sıralarda olduğunu belirten Fidan, "Sadece bu fabrikada 550 çalışan var. İhracatta da Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da birinci sırada. Sahibi, Diyarbakır'ın ekonomisine ve hayır işlerine de katkısı büyük, sevilen sayılan bir iş adamımız." dedi.

Fidan, hep birlikte çalışarak yaraları hızla saracaklarını, bunun için de hem temizlik hem de hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Yangında can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Fidan, yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Yangın çıkan firmada temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Fidan, firmanın 2-3 gün içinde üretime başlayacağını duyurdu.

yangin-osb-tigris.jpg

Sevkiyatlarımızı yapmaya başlayacağız

Fabrikanın işletme müdürü Ebru Bingöl, dün fabrikalarında çıkan yangının, ham maddelerin bulunduğu depoya sıçradığını söyledi.

Yangına ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını, daha sonra ekiplerin müdahalesiyle yangının 2 saat gibi bir sürede kontrol altına alındığını belirten Bingöl, "Şu an fabrikamızda yangın çıkan alanlarda temizlik, hasar tespit ve sayım yapılıyor. Güvenlik nedeniyle elektrik kestik. En kısa sürede üretime tekrar başlayacağız. Yarın itibarıyla da sevkiyatlarımızı yapmaya başlayacağız." dedi.

Bingöl, "Bu süreçte bize destek olan, özveriyle çalışan çalışanlarımıza, itfaiye ekipleri, TOMA, jandarma, OSB ekibi ve Vali'ye çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.