Otonom araçlar yine tartışma konusu: Ambülansın yolunu kapattı

Otonom araçlar yine tartışma konusu: Ambülansın yolunu kapattı
San Francisco'da, iki otonom robot taksi aracı, hayati tehlikesi olan bir yaralıyı taşıyan bir ambulansın yolunu tıkadı. Acilen hastaneye götürülmeye çalışılan kişi, hızlı bir şekilde yaşamını yitirdi. Firma yalanlayan görüntü yayınladı.

TİGRİS HABER - Otomatik sürücülü taksi, diğer adıyla otonom araçlar veya sürücüsüz ABD'de tartışma olmaya devam ediyor. İddiaya göre sürücüsüz bir araç, bir ambulansın içindeki hastanın ölümüne neden oldu. ABD'de büyük bir trajediye yol açtı. Daha önce trafiği sık sık felç eden bu otomobiller, acil durumda olan bir yaralının taşınmasını engellediler.

San Francisco'da, iki otonom robot taksi aracı, hayati tehlikesi olan bir yaralıyı taşıyan bir ambulansın yolunu tıkadı. Acilen hastaneye götürülmeye çalışılan kişi, hızlı bir şekilde yaşamını yitirdi.

Robot taksi araçları, dört şeritli tek yönlü bir cadde üzerinde sağ tarafta durarak trafiği engelledi. Ambulansın geçmesi için ise diğer şeritte bulunan polis aracının hareket etmesi gerekiyordu.

Ambulansta bulunan yaralı, kazanın meydana geldiği yerden Zuckerberg San Francisco Hastanesi'ne ulaşmak için 20 ila 30 dakika arasında bir süre geçirdi ve bu süre içinde yaşamını yitirdi.

Cruise şirketinin robot taksi araçlarını işleten firma, bu olayın kendi hatası olmadığını savundu. Şirket, yaralı ambulansa yüklendikten hemen sonra ambulansın olay yerinden hızla ayrıldığını ve Cruise aracının hiçbir zaman yolu kapatmadığını iddia etti.

Cruise, New York Times ile paylaştığı görüntülerde, kendi taksi aracının sağ şeridinde ambulansın da dahil olduğu diğer araçların geçtiğini gösterdi. Görüntüler, ambulansın, hastanın yüklendikten yaklaşık 90 saniye sonra duran Cruise aracının yanından geçtiğini gösterdi.

İtfaiye Şefi Jeanine Nicholson, bu tür durumlarda "saniyelerin hayati öneme sahip olduğunu" vurgulayarak sorunun, müdahale ekiplerinin hastaya ulaşamamış olmasından kaynaklandığını belirtti. Nicholson ayrıca, "Cruise'un herhangi bir sorumluluğu üstlendiğini görmedik." dedi.

Bu olay, otomatik sürücülü araçların güvenliği ve acil durumlardaki yetenekleri hakkında önemli sorular gündeme getirdi.

Otomatik sürücülü araçların, insan sürücülerden daha güvenli olduğu iddia ediliyor. Ancak, bu tür kazalar, bu araçların hala geliştirme aşamasında olduğunu ve bazı durumlarda tehlikeli olabileceği konusunda tartışmalar yaratabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.