Öz Sağlık İş Sendikası’ndan ziyaret

Öz Sağlık İş Sendikası’ndan ziyaret
Kamu hastanelerinde çalışan işçilerin yetkili sendikası Öz Sağlık İş Diyarbakır Şube başkanı Mehmet Aküzüm ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret etti. Aküzüm, amaçlarının işçilerin hem maddi hem de sosyal haklarını korumak olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, Başkan Yardımcısı Nurullah Aslan ve Gençlik Komitesinden Hacı Gözmek, gazetemizin merkezini ziyaret ederek, yayın koordinatörümüz Naci Sapan ile görüştü.

“Amacımız işçilerin haklarını savunmak”

Diyarbakır ve ilçelerinde kamu hastanelerinde 4 bin, Türkiye genelinde 200 bin üyelerinin olduğunu söyleyen Aküzüm, 175 bin işçi ile toplu iş sözleşmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

img-4493.jpg

Mehmet Aküzüm, sendika çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi; “1 Ocak’ta 175 bin işçi ile toplu iş sözleşmesi için toplantı yaptık. Bizim amacımız işçilerin refah seviyesini yükseltmek. Bunu yaparken işçilerin hem maddi hem de sosyal haklarını korumaya yönelik adımlar atıyoruz. Sosyal haklar alanında özellikle tayin konusunda eş durumundan faydalanma açısından sorun yaşayan işçiler var. Bununla ilgili düzenlemelerin yapılması konusunda çalışıyoruz. Diğer yandan Diyarbakır’da işçi ziyaretlerinde bulunuyoruz. Ziyaretlerimizde sorunlar ile karşılaşırsak yetkililerle de görüşmeler sağlayıp sorunları en aza indirgemeye çalışıyoruz. İşçilerin çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız taş üstüne taş koymak, memlekete fayda sağlamak.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.