Özcan Temel'i on binler son yolculuğuna uğurladı

Özcan Temel'i on binler son yolculuğuna uğurladı
HÜDA PAR üyesi oldukları iddia edilen bir grubun silahlı saldırısında yaşamını yitiren Özcan Temel, Batman'da 10 bini aşkın kişinin katılımıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA P

Batman'da dün akşam saatlerinde HÜDA PAR üyesi oldukları iddia edilen bir grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel'in cenazesi Bardakçılar Dinlenme Tesisi'nde on binlerce Batmanlı tarafından karşılandı. Cenaze yüzlerce araçlık konvoyla Batman- Hasankeyf karayolundan Petrol Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Yürüyüş sırasında kitle, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ve KCK bayrakları taşıdı. Defin törenine BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, STK temsilcileri, BDP ve Batman Belediyesi çalışanlarının yanı sıra on binlerce yurttaş katıldı. Defin töreninde sık sık, "Katil HÜDA PAR", "Kahrolsun hizbullah", "Özcan yoldaş ölümsüzdür", "Şehît namirin" ve "İntikam" sloganları atıldı. 

batman-kisanak.jpg

Temel'in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bu cinayetin organize bir cinayet olduğunu belirterek, "Öncelikle yaşamını yitiren Özcan arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi, arkadaşları, yakınları ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Büyük bir acı yaşıyoruz. Bu bir caniliktir. Cinayetin de ötesinde bir vahşettir. Bu cinayeti lanetliyoruz. Bu sıradan bir tartışma sonucu yaşanmış bir olay değil. Özellikle organize edilmiş, çeşitli çevrelerce desteklenmiş ve uygulanmış bir cinayettir. Tanıklar ve deliller bunu açık açık gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı. 

'Derin devlet adına işlenmiş bir cinayettir'

Silahlı bir çetenin bu cinayeti işlediğini belirten Kışanak, "Biz bunun manasını çok iyi biliyoruz. Bu Rojava'da din adı altında İslam dini kullanılarak yapılanlardan bağımsız değerlendirilemez. Ne yazık ki dinimizi kirli emelleri için kullanan bazı gruplar Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler. Bunu Rojava'da da yaşatmak istediler. Fakat halkımızın direnişiyle boşa çıktılar. Bu gruplar Kürdistan'da tekçi devletin tetikçileridir. Bu yüzden biz bu cinayeti vekâleten işlenmiş bir cinayet olarak görüyoruz. Derin devlet adına işlenmiş bir cinayettir. Kimse bunları Kürt halkıyla ilişkilendirmeye çalışmasın" şeklinde konuştu. 

'Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR'a sıçramıştır'

Kışanak, "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR'a sıçramıştır. Saldırgan grup, HÜDA PAR'ın bildirilerini silah zoruyla dağıtmak istemiştir" diyerek, HÜDA PAR'ın katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında olacağının altını çizdi. Kışanak, hükümetin de bu olayda parmağının olduğunu belirterek, "Bu gruplar bir hafta önce Başbakan Erdoğan'la görüşmüş gruplardır. Hükümetin destek verdiği bir harekettir. Dolayısıyla AKP bunu ortaya çıkarmakla yükümlüdür. Hükümet üzerine düşeni yapmalıdır. İçişleri Bakanı'nı da katilleri ortaya çıkarmadığı sürece zan altında göreceğiz. Herkes bilsin ki biz Kürtler korku duvarını yıktık. Bu saldırgan çeteleri teşhir edip gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için gereken mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu cani grupların İslamla bir alakalarının olmadığını ortaya çıkaracağız. Bunun için halkımızın sağduyulu ve örgütlü hareket etmesi gerekmektedir" dedi. 

batman-3-001.jpg

Kışanak'ın ardından konuşan Özcan Temel'in kardeşi Fahrettin Temel ise, "Şehitlerimize sahip çıktığı ve bizi yalnız bırakmadığı için partimize, vekillerimize ve Kürt halkına sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.