Özçelik: PKK hendek savaşlarından vazgeçmelidir

Özçelik:  PKK hendek savaşlarından vazgeçmelidir
PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, önceki gün Kızıltepe'de verdiği konferansta Mesut Barzani’yi desteklediklerini söyledi.

Ali Abbas Yılmaz

Kürt sorununun diyalog yoluyla çözümünü dile getiren Özçelik, PKK’ye de çağrıda bulundu. Özçelik, “Şehirlerde 9 aydır ‘Özyönetim’ adıyla, hendek kazma ve barikatlarla yürütülen bu siyaset her yanıyla açığa çıkmıştır ki halkımıza ve ülkemize zarar vermektedir. Ve başarısızlığı bizzat yaşamda kanıtlanmıştır. Şehirlerdeki silahlı özyönetim uygulaması, Kürdistan’ın özgürlük davasının birçok kazanımını da yok etmiştir. PKK en yakın zamanda hendek savaşlarından vazgeçmelidir” diye konuştu.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik önceki gün Mardin Kızıltepe'de, "Kürdistan'daki Genel Durum ve PAK'ın Tutumu" başlıklı bir konferans verdi.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Mardin'in Kızıltepe ilçesinde verdiği konferansa, Rojava’dan parti temsileri, çok sayıda STK, basın ve yayın organlarının temsilcileri, aydın ve siyasetçiler katıldı. 

PAK Mardin İl Başkanı Bedran Acar’ın,  konferansın amacını dile getiren bir konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

 İki bölümden oluşan konferansın ilk bölümde Mustafa Özçelik, PAK'ın gündeme ve genel sorunlara dair görüşlerini Kürtçe dile getirdi. Konferansın ikinci bölüm ise,  katılımcıların soruları ve Mustafa Özçelik'in cevaplarından oluştu. Konferans 3 saat sürdü. Kürt aydını Ahmedê Kurdi de, şiir ve konuşmasıyla Konferansa güç ve renk kattı.

Mustafa Özçelik’in konferansta yaptığı konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Gelin siyasi yollarla, diyaloglarla Kürt ve Kürdistan meselesinin çözümünü arayalım”

"Kuzey Kürdistan'daki bugün en temel ihtiyaç ve gündemimiz, devam eden savaşın durdurulmasıdır. Bu savaşı durdurabilmenin anahtarı da %90’ı bu savaşa karşı olan halkımızı örgütlemekte ve kitlesel bir şekilde savaşa karşı tutumuzu göstermekte saklıdır. Bunun için de bu savaşa karşı olan bütün parti, STK, siyasetçi, aydın ve şahsiyetlerin en kısa zamanda el ele vermeleri ve ortak bir tutum sergilemeleri gerekmektedir. Bizler Türk devletine ‘ 90 yıldır inkâr ve imha esaslarıyla yürüttüğün bu siyaset iflas etmiştir ve bu siyasetten hiçbir sonuç alamayacaksın. Ölümler ve yıkımlarla Kürt milleti ve Kürdistan halkının özgürlük talebi ortadan kaldırılamaz. Gelin siyasi yollarla, diyaloglarla Kürt ve Kürdistan meselesinin çözümünü arayalım diyelim.

“PKK en yakın zamanda hendek savaşlarından vazgeçmelidir”

Şehirlerde 9 aydır ‘Özyönetim’ adıyla, hendek kazma ve barikatlarla yürütülen bu siyaset her yanıyla açığa çıkmıştır ki halkımıza ve ülkemize zarar vermektedir. Ve başarısızlığı bizzat yaşamda kanıtlanmıştır. Şehirlerdeki silahlı özyönetim uygulaması, Kürdistan’ın özgürlük davasının birçok kazanımını da yok etmiştir. PKK en yakın zamanda hendek savaşlarından vazgeçmelidir. Kürd ve Kürdistan sorununun çözümü siyasi, sivil, demokratik ve diplomatik yollarla yürütülmelidir.

“Mesud Barzani'yi tüm gücümüzle destekliyoruz”

Bugün Güney Kürdistan'da bağımsızlık isteği artık yalnızca siyasi bir talep değildir zorunlu yaşamsal bir ihtiyaç, Kürt milletinin geleceğini belirleyecek bir karardır da. Kürdistan’ın halkının tüm düşmanları, hem DAİŞ' eliyle, hem de ekonomik abluka ve yıkım planlarıyla Güney Kürdistan'ın bağımsızlığının yolunu kesmeye çalışmaktadırlar. Bizler Partîya Azadîya Kurdistanê (Kürdistan Özgürlük Partisi) olarak biliyoruz ki Kürdistan Bayrağı Birleşmiş Milletler’de bağımsız bir devletin bayrağı olarak dalgalandığında,  bütün Kürt milleti ve Kürdistan halkı için yeni bir tarihsel sayfa açılacaktır. Bizler bağımsızlık yürüyüşünde Güney Kürdistan Bölge Başkanı Sayın Mesud Barzani'yi tüm gücümüzle destekliyoruz. TEV DEM, ENKS ve Rojava Kürdistan’ındaki bütün partiler askeri, siyasi, ekonomik ortak bir yönetim oluşturmadıkları sürece bir taraf olarak kabul edilmeyeceklerdir ve özgürlük davası hep zayıf kalacaktır.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.