Özdağ ile Seydaoğlu’nun ‘ırkçılık’ tartışması gündem oldu

Özdağ ile Seydaoğlu’nun ‘ırkçılık’ tartışması gündem oldu
Diyarbakırlı siyasetçi Sebgetullah Seydaoğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 2012 yılında bir televizyon kanalında yürüttüğü tartışma sosyal medyada gündem oldu.

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı siyasetçi Sebgetullah Seydaoğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 2012 yılında “Kürt sorununun” konuşulduğu bir programa konuk oldu. Ümit Özdağ, Seydaoğlu’nu ırkçılıkla suçlayınca Seydaoğlu, “Slogan atmayın, Ümit Özdağ. Sizin ne kadar faşist, kafa tasçı olduğunuzu bütün ülke biliyor. Sen nereden geldin bu ülkeye? Çıkarır mısın kimliğini. Ben çıkarayım. Ben Akkoyunlular zamanından beri Güneydoğu’da yaşıyorum. Siz ne zaman geldiniz? Neden bu toprakların insanının dilini yasakladınız? 4 bin köyü kim yaktı?” dedi.

Seydaoğlu’nun bu sözleri üzerine Ümit Özdağ, “Irkçılığınızı gizlemek için bunları söylüyorsunuz” demesi dikkat çekti. Tartışmanın devam ettiği 4 dakikalık video, sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ı muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından, Kürtlerin, Mansur Yavaş’a oy verip vermeyeceği tartışmaları gündeme gelmişti. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum