Özel Diyarbakır Sınav Koleji Ahmet Özmen’e emanet!

Özel Diyarbakır Sınav Koleji Ahmet Özmen’e emanet!
Diyarbakır’da eğitim camiasının deneyimli ve başarılı isimlerinden Ahmet Özmen Sınav Kolejinde.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’daki bazı özel kolejlerin kurucusu olan deneyimli eğitimci Ahmet Özmen Sınav Koleji Genel Müdürü oldu. Görev aldığı her okulda eğitimde çıtayı yükselten Özmen, yenilenen kadrosu ile Sınav Kolejinin eğitime hazır olduğunu söyledi.

Güçlü kadrosu ile geliyor

Eğitimde bölgeye yeni bir soluk kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Özmen, “Türkiye’de eğitim alanında uzman olmuş, duayen olmuş ve önemli makamlarda görev yapmış olan güçlü bir kadro ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ahmet Özmen kimdir?

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliğinden mezun oldum. 30 yılı aşkın süredir çeşitli okullarda öğretmenlik, devlet okulları ve farklı özel okullarda yöneticilik yaptım.

Kamuda çalıştığım dönemde Avrupa Birliği ve Dünya Bankası projelerinde; koordinatör ve proje geliştirme uzmanı olarak görev yaptım. Aynı dönemde; Proje Döngüsü, İletişim, Dezavantajlı gruplar ile çalışma, Proje yazma, Yetişkin eğitimi eğitmenliği konularında sayısız eğitim aldım. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Eğitimi Genel Müdürlüğünün öğretmenlik mesleği genel ve özel alan yeterliliklerinin belirlenmesi çalışmalarına katıldım.

Millî Eğitim Bakanlığı program geliştirme ve ARGE birimleriyle çalışma fırsatı buldum, bu çalışmaların uygulamaya koyulmasında aktif rol oynadım. Diyarbakır genelinde yapılan çalışmaların koordinatörlüğünü yürüttüm ve bölgede yapılan eğitim programlarına katılarak sunumlar yaptım.

2005-2008 yılları arasında dezavantajlı gruplarla, özellikle sokakta çalıştırılan çocukların eğitimi ve çocuk işçiliği ile mücadele konularında projeler geliştirdim ve bu konularla ilgili olarak çalışan Diyarbakır Valiliği Koordinasyon Kuruluna başkanlık ettim.

Meslek hayatım boyunca öğretmenlerin ve okul müdürlerinin mesleki gelişimlerinde katkıda bulunmaya çalıştım. Sınıf yönetimi, iletişim becerileri, dezavantajlı gruplarla çalışma, aktif öğrenme, Eğitim Yönetimi gibi konularda ülkemizin 50 farklı şehrinde eğitimler düzenleyerek binlerce öğretmen ve yönetici ile mesleki çalışmalar yaptım. Ayrıca Öğretmen Akademisi Vakfı ÖRAV ‘ın programını tamamlayarak öğretmen ve yönetici eğitmenliği yapmaktayım.

2004 Müfredat değişikliği sürecinde Diyarbakır ilinde yapılan pilot uygulama çalışmalarını il koordinatörü olarak yönettim bu süreçte öğretmenlere yapılandırmacı eğitim yaklaşımı ile ilgili eğitimlerde eğitmenlik görevinde bulundum.

Son 8 yıldır farklı özel okullarda kurucu müdür ve genel müdürlük görevlerinde bulundum.

Tigris Haber gazetesinde köşe yazarı olarak eğitim ile ilgili yazılar yazmaktayım.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum