Özel hastaneler talep etti, bakanlık ilave yatak izni verdi

Özel hastaneler talep etti, bakanlık ilave yatak izni verdi
Sağlık Bakanlığı Sağlık hizmetleri Daire Başkanlığı, corona vakalarının artışı nedeniyle ilave yatak talebinde bulunan özel hastanelerin talebini değerlendirerek olumlu yanıt verdi. Bakanlık 81 ilin valiliğine gönderdiği yazıda, pandemiden kaynaklı talep edilen ilave yatakların pandemi sonucunda iptal edilecek şekilde planlanmasını istedi.

TİGRİS HABER- Covid-19 salgın hızındaki artış özel hastaneleri de harekete geçirdi. Vaka sayısındaki artış nedeniyle gelen başvuruları değerlendiremeyen özel hastaneler, bakanlıkta ilave yatak talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığı çalışma sonucunda, özel hastanelerin ilave yatak talebini olumlu değerlendirerek, 81 ilin valiliğini, hastanelere ilave yatakların nasıl planlanacağı hususunda bilgilendirdi.

Her il kendisi değerlendirecek

Sağlık hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ahmet Tekin imzasıyla gönderilen yazıda, ‘’Covid-19 pandemisi süresince sağlık hizmet sunumunun hızlı bir şekilde sağlanması amacıyla,  Bakanlığımız hasta yatağı planlamaları dışında, pandemiden kaynaklı talep edilen yatakların ilinizdeki yatak ihtiyacına göre müdürlüğünüzce değerlendirmesi uygun görülmüştür’’ denildi.

Pandemi sonrası iptal edilecek

Bu kapsamda, pandemi süreci sonunda geçici olarak ilave edilen yatakların iptal edileceğinin bilinmesi şartıyla hastane binasında tadilat yapılmaksızın mevcut v ar olan yerinde yatak eklenmek suretiyle sadece erişkin yoğun bakım yatağı veya çocuk yoğun bakım yatağı ilave yapılabileceği belirtilen yazıda, teknik rapor ile faaliyet izin belgelerinin düzenlenerek, mimar onaylı kat planların bakanlığa gönderilmesi istendi.

Özel hastanelerin ilave yatak talebi, sağlık çevrelerinde Covid-19 vakalarının her geçen gün hızlı artışı ile bağlantılı olarak değerlendirildi. Bakanlığın günlük açıkladığı vaka ve ölüm sayıları da artışın boyutlarını ortaya koyuyor.

Norşin ÖNCEL- Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.