'Özel sınıf’ uygulamasına tepki!

'Özel sınıf’ uygulamasına tepki!
Diyarbakır kent merkezinde birçok İlkokulda ve bazı ortaokullarda yıllardır var olan 'özel sınıf' uygulamasına tepki gösterildi.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Akşemsettin İlkokulu Okul Aile Birliği ve okul yöneticileri tarafından oluşturulan Öğrenci Kayıt Komisyonu bu duruma tepki göstermek ve de velileri bilgilendirmek amacıyla bir afiş hazırlayıp okulun girişine astırdı.

Okul Kayıt Komisyonunda olan ve isminin açıklanmamasını istemeyen bir üye, bu soruna bir çözüm aramak amacıyla böyle bir uygulamaya gittiklerini belirterek şunları söyledi:

Uygulama suçtur

“Bu uygulama özellikle kent merkezindeki ilkokullarda ve bazı ortaokullarda yapılmaktadır. Okul idaresi ile arası iyi olan bazı öğretmenler kendileri için özel sınıf oluşturmaktadır. Bu uygulamayı yapan okul idarecileri özel sınıfa çocuğunu kaydetmek isteyen veliden ciddi miktarda para talep etmektedir. Neresinden bakarsanız bakın her tarafı suç olan bir uygulamadır.

sinif-ozel-tigris.jpg

Velilerin statüsü belirliyor

Öğrencileri; velilerinin statülerine göre, gelir durumlarına göre tasnif edip özel sınıf oluşturmak hem eğitim pedagojisiyle uyuşmaz hem de anayasal bir suçtur. Ayrıca özel sınıfa yüklü bir miktar para karşılığında kaydetmek de ayrıca bir suçtur. Bu durum Diyarbakır kent merkezinde birçok okulda uygulanıyor. Milli Eğitim yetkililerinin durumu bilmelerine rağmen müdahil olmaması, yapanları da daha çok cesaretlendirmektedir. Bu cesur kararı alan Akşemsettin Okul Aile Birliğini kutlamak gerekiyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.