Özel'den Kılıçdaroğlu'na "Kayyım" çağrısı

Özel'den Kılıçdaroğlu'na "Kayyım" çağrısı
CHP'nin Kasım 2023'teki kurultayının iptaline ilişkin açılana davada, 15 Eylül'de karar çıkması bekleniyor.

TİGRİS HABER - Özgür Özel, İstanbul İl Yönetimi’ne kayyum atanmasına ilişkin açılan davanın Ankara’daki mahkeme kararıyla reddedildiğini hatırlatarak, “İstanbul Kongresi iptal edilemez, iptal etmiyorum, bunu esastan reddediyorum dedi. Bu karar, İstanbul’daki tedbir kararını da hükümsüz kılar” ifadelerini kullandı.

Özel, İstanbul İl Yönetimi’ne kayyum atanmasına ilişkin açılan davanın Ankara’daki mahkeme kararıyla reddedildiğini hatırlatarak, “İstanbul Kongresi iptal edilemez, iptal etmiyorum, bunu esastan reddediyorum dedi. Bu karar, İstanbul’daki tedbir kararını da hükümsüz kılar” dedi.

15 Eylül’deki kurultay davasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özel, “Hele hele bugünkü karardan sonra CHP aleyhine bir karar çıkmasını beklemiyorum” dedi.

Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da çağrı yaptı ve “CHP’nin yargı eliyle dizayn edilmesine karşı en önemli güvencenin kendisinin olduğunu açıklaması çok kıymetli olur. Bu darbe girişimlerine karşı en önemli güvence kendisidir” dedi.

Kaynak:Medyascope

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.