Özen: Kayyımların röntgenini çekeceğiz

Özen: Kayyımların röntgenini çekeceğiz
DEM Parti’den Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan aday adaylık başvurusu yapan Av. Şivan Cemil Özen gazetemizi ziyaret etti.

TİGRİS HABER- DEM Parti’den Yenişehir Belediyesi için eşbaşkanlık aday adaylık başvurusu yapan Av. Şivan Cemil Özen Gazetemizi ziyaret etti, yerel yönetimlerde nasıl bir politika izleyeceklerini, neler yapacaklarını anlattı.

Av. Şivan Cemil Özen, öncelikle kayyum uygulamalarının bölgede sıkıntı yarattığını, tüm kazanımları yok ettiğini söyleyerek; kadın ve gençliğe ait kurumların kapatıldığını, Kürtçe tabelaların indirilerek, halkın olurunu almadan, halkın iradesini hiçe sayan anti demokratik uygulamaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Av. Özen, öncelikle müfettiş talep edilerek, kayyum döneminde yapılan bütün işlerin hukuki bir süreçten geçirileceğini söyledi.

Kayyum uygulamalarına son vererek halkı tüm karar ve yetki süreçlerine ortak etmeyi amaçladıklarını söyleyen Özen, “Çünkü yerel yönetimler politikasında benmerkezci anlayışın yerine biz kavramını esas alıp sorunları çözme anlayışı şu an bizim temel politikamız olacak” dedi.

Av. Cemil Özen, “Bu seçim aynı zamanda yeni bir sürecin de başlangıcı olacak. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. Halkın iradesine dönük her türlü gasp anlayışına karşı halkla birlikte karşı çıkacağız” şeklinde konuştu.

Belediyenin taşınmazı kalmadı

Şivan Cemil Özen, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kayyum döneminde şu an belediyenin hiçbir arazisi ve taşınmazı yok. Hepsi satıldı. Belediye şu an bir enkaz haline getirilmiştir. Borçlanma kültürüyle yürütülüyor.

Belediyenin şu an yapmış olduğu nakdi ya da gıda yardımlarının tamamı kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakfına aittir. Herkes bilmelidir ki, belediyenin şu an böyle bir ekonomik gücünün olmadığıdır. Yapılan yardımlar Yenişehir belediyesi adı altında yapılıyor. Bu yanıltmadır. Bu yarın seçimler sonucunda eş başkanları halkla karşı karşıya bırakma anlayışıdır. Buna izin vermeyeceğiz.”

Yapılanların röntgenini çekeceğiz

Biz yerel yönetimlere geldiğimizde bir röntgen çekeceğiz. Kayyumun bu belediyede yapmış olduğu işler ne? Enkazın boyutları, nerede ne problem varsa bunun bir röntgeni çekilecek. Bir fizibilite çalışması yapacağız. Kayyum ihaleleri nasıl verdi? Doğrudan temin yoluyla alınan hizmetleri nasıl alındı? Bununla ilgili hukuksal yol ve yöntemleri hukukçu arkadaşlar takip edeceklerdir. İhalelerde hukuka aykırı işlemler varsa yargı yoluna başvurulacaktır. İhale konusunda uzman kişiler talebinde bulunacağız. İlk önce müfettiş talebinde bulunacağız. Kayyum belediyeleri bugüne kadar hiç denetlenmemiştir. Neler yapıldı? Uygulamalarına bakmak istiyoruz. Her şeyi çok net olarak inceleyeceğiz.

Şu an personel alımları yapılmış söz konusu personel alımı noktasında gerçekten kamuya uygun, kamunun yararına uygun davranılmış mı davranılmamış mı? Bunlara ve daha birçok konuya yakından inceleyeceğiz. Sonuçları halkımızla paylaşacağız.

Yerel merkezin, yerel demokrasinin temel dayanağı olan hizmet anlayışının yürütülmesi gerekiyordu. Kayyumun yarattığı enkazın tamamı ortaya çıktıktan sonra bu süreçte kim yerel yönetime gelirse gelsin, halka hizmeti nasıl götüreceğine ilişkin bir çalışma yapacağız. Bununla ilgili kent uzlaşısına göre, kentin dinamiklerini esas almak suretiyle; ilk önce halkın karar ve yetkide söz sahibi olacak pozisyona getireceğiz.

Asıl olan şey halka hizmeti götürürken ekonomik boyutu değerlendireceğiz. Belediyeye para gelmeyecek. Para gelmeyecekse belediye nasıl iş yapacak. Belediye nasıl ayakta duracak. Belediyenin şimdi hiçbir taşınmazı yok. Kamu arazileri doğru, modern tarım yöntemiyle daha fazla verimli ürünler alabilmenin yolunu açacağız. Bu arazileri kullanarak hem istihdam sağlayacağız hem de buradan elde edilen gelirle halka daha fazla nasıl hizmet sunulacağını ortaya koyacağız.

Halkın kentsel dönüşümün olması gereken yerde depreme ve doğal afetlere dirençli üç yâda dört katlı evler yapmak suretiyle halkın taleplerine uygun, mağduriyetler yaşanmayacağı bir yol izleyeceğiz.”(Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.