Özgür-Der Diyarbakır Şubesi,Lice'deki olayları kınadı

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi,Lice'deki olayları kınadı
Önceki akşam Lice’de meydana gelen olayları kınayan Özgür-Der Diyarbakır şube başkanı Murat Koç, yazılı bildiri yayınladı.

Önceki akşam Lice’de meydana gelen olayları kınayan Özgür-Der Diyarbakır şube başkanı Murat Koç, yayınladığı yazılı bildiride olayların  Hüda-Par’a karşı yapılmış bir saldırı olduğunu ifade ederek taş ve sopaların kullanıldığı kavga sırasında 16 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı, Hüda-Par konvoyunda bulunan üç aracın tahrip edildiğini ve bir aracın da ateşe verildiği ifade edildi. Bildiride   ‘’Özellikle seçim süreciyle birlikte Hüda-Par’a yönelik bu saldırılar giderek artmaktadır. Kurulduğu günden beri birçok yerde Hüda-Par bürolarına saldırılmaktadır ve PKK’ye yakın kesimler tarafından bu saldırılar üstlenilmektedir.’’ İddiasına yer verildi.

Bildiride ayrıca ‘’Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gülaçar da seçim çalışmaları çerçevesinde Van esnafını ziyaret ettiği bir sırada,  aynı kesimlerce sözlü ve taşlı saldırıya maruz kalmıştı. ‘’ denildi.‘’ Daha evvel de Kürdistan'da faaliyet gösteren STK'lar, yurtlar, dershaneler, parti binaları ve şahıslar bu saldırılara maruz kalmış, hatta can kayıpları yaşanmıştı. ‘’ denilen açıklamada Totaliter ve baskıcı bir karaktere sahip bir zihniyetin varlığından söz edilerek; ‘’onlar gibi düşünmeyen herkesi militarist bir tutumla baskı altına almaya ve susturmaya çalışmaktalar.’’görüşüne yer verildi.

İstanbul Esenyurt’ta MHP’ye yapılan saldırının ardından BDP yetkililerinin hemen açıklama yaparak hem baş sağlığı dilediği hem de olayla ilgilerinin bulunmadığını ifade ettikleri hatırlatılan basın bildirisinde. ‘’Bizler Özgür-Der Diyarbakır Şubesi olarak öncelikle bu saldırılarda yaralananlara, mağdur olanlara ve Hüda-Par yetkililerine geçmiş olsun diyor, çözüm süreciyle sağlanan toplumsal huzuru bozmayı hedefleyen saldırgan zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Baskıcı yollarla muhaliflerini sindirmeye yeltenenlerin, farklı görüşlere tahammül etmeyerek hayat hakkı tanımayanların savundukları tezlerin temelsiz olduğunu, militarist tahakkümü savunanların Kürt halkına verebileceği hiç bir şey bulunmadığını bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz.

 Bu saldırıların bir daha tekrarlanmaması için şiddetin çözüm olmadığını savunan STK’ların, kanaat önderlerinin ve bölgenin aktörlerinin acilen devreye girerek saldırganlara “dur” demelerinin ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerinin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.’’ Görüşüne yer verildi.

ozgurder-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.