“Özgür kadınlarla başaracağız”

“Özgür kadınlarla başaracağız”
"Özgür kadınla demokratik ulusa" kampanyasının içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kardelen Kadın Merkezi Koordinatörü Mukaddes Alataş, "Biz özgür kadınlarla başaracağız” dedi.

DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesinin yıldönümü olan 9 Ocak'ta "Özgür kadınla demokratik ulusa" kampanyası başlatıldı. Deklare edilen kampanyanın içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kardelen Kadın Merkezi Koordinatörü Mukaddes Alataş, DÖKH olarak, 2014 yılını "Özgür kadınla demokratik ulusa" kampanyasını ilan ederek, karşıladıklarını belirtti. Alataş, "Neden özgür kadınla demokratik ulusa, neden kampanya? Bir defa biz sistemsel olarak kapitalizmin tıkandığını, insanlık için alternatif yeni modeller önermemiz gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ortadoğu'da çatışmalı bir ortamın yaşandığını belirten Alataş, Ortadoğu'da sistemlerin iflas ettiğini, bu nedenle alternatif modellere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kampanyanın tüm ezilenlerin temsiliyetini bulduğu “demokratik yönetim” modeli oluşturma amacı güttüğüne dikkat çeken Alataş, "Bunu yaparken, özgür kadınla demokratik ulusa şiarını vurgulamamız gerekiyor. Çünkü en eski sömürülen ve yok edilen cins, kadın cinsidir. Dolayısıyla bu sistem kadınların öncülüğünde örülecektir" diye konuştu.

“Demokrasi anlayışı ezilenlerden çıkar”

Sisteme muhalefet edenlerin kadınlar olduğunu dile getiren Alataş, "Dolayısıyla ezenler demokrasiyi göremez. Demokrasi anlayışı ezilenlerden çıkar" dedi.

Mevcut durumda demokratik ulusu inşa etme rolünün kadına düştüğünü dile getiren Alataş, şunları dile getirdi:

"Kadından başlamamızın nedeni, en fazla kadının özgürlüğe ihtiyacının olması nedenidir. Yeni demokratik bir yönetim modeli oluştururken, bunu kampanya şeklinde açığa çıkarmamızın nedeni, insanlık için yeni bir model oluştururken, bunu kampanya dahilinde yapıyoruz. Amaç yapılmak istenenin çok hızlı bir şekilde toplumun hafızasına yerleştirmektir." Alataş, kampanya ile öngörülen modelin salt bir ulusun demokratikleşmesine dönük değil, tüm halkların kendisini ifade edebileceği sonucunu ortaya çıkaracağını söyledi.

“Kadınsız hiç bir model inşa edilemez”

Kadınların alternatif sistemleri daha erken yarattığını belirten Alataş, kadın özgürleşmeden hiçbir modelin de inşa edilemeyeceğini kaydetti. “Özgür kadın” derken sistemle tüm sorunlarını çatışma ile çözmüş ve kavgasını bitirmiş kadını kastettiklerini belirten Alataş, "Biz özgür kadınlarla başaracağız. Hızla hafızalara oluşturulmak istenen modeli kampanya kapsamında yürüteceğimiz çalışmalarla yerleştireceğiz" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.