Özhaseki: 180 bin konutun inşasına başladık

Özhaseki: 180 bin konutun inşasına başladık
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki,"Depremden etkilenen 11 ilimizde yaklaşık 180 bin konutun inşasına başladık. Yılsonuna kadar 319 bin konutumuzu tamamlayarak, vatandaşlarımızı güvenli ve sağlam konutlarına kavuşturacağız." dedi

TİGRİS HABER - Bakan Özhaseki, inşasına başlanan yaklaşık 180 bin deprem konutuna ilişkin detayları AA'ya anlattı. Özhaseki, AA muhabirine, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından bakanlık olarak, bölgede yapımı başlayan konut inşa çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Depremde 11 ilde 872 bin 59 bağımsız birimin yer aldığı 311 bin binanın yıkıldığını anımsatan Özhaseki, bölgede çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktardı.

Göreve yeniden gelmesinin ardından birinci önceliklerinin "deprem bölgesinde hayatı normale döndürmek" olduğunun altını çizen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde amacımız, vatandaşlarımızı bir an evvel sağlam ve güvenli yuvalarına yerleştirmek. Bunun için durup dinlenecek vaktimiz yok. Bu kapsamda, depremden etkilenen 11 ilimizde yaklaşık 180 bin konutun inşasına başladık. Bu konutların 120 bin 389'unu TOKİ'miz eliyle, 21 bin 921'ini Emlak Konut ve 37 bin 129 köy evini ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle yapıyoruz. 139 bin 561 konutumuz da şu an proje aşamasında. Böylece yılsonuna kadar 319 bin konutumuzu tamamlayarak, vatandaşlarımızı güvenli ve sağlam konutlarına kavuşturacağız." (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.