PAK'ın yeni adı PWK oldu

PAK'ın yeni adı PWK oldu
Devletin resmi olarak adında "Kürdistan" adını kabul ettiği Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) adını değiştirdi. Kürdistan Yursever Partisi (PWK)'nin yeni adında devletin şirket ve şahıs adlarında kabul etmediği "W" harfini barındırması dikkat çekti...

TİGRİS HABER - Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK)'ın 3. Olağan Kongresi Ankara'da gerçekleşti. Kongre Çankaya Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleşti.

Kürdistan Demokratik Hareketi (TDK-Tevger) ile birleşen PAK'ın yeni adı PWK oldu. Partinin yeni adı 9 ila 10 Eylül tarihlerinde TDK-Tevger ile PAK'ın birlik kongresinde kararlaştırılmıştı.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Vahit Aba'nın açılış konuşması ile başlayan kongre, Genel Başkan Mustafa Özçelik, parti yöneticisi Mehmet can Azbay ve Merd Baran Boskan'ın konuşmaları ile devam etti.

Adı, Logosu, Program ve Tüzüğü değişti

PAK ve TDK-Tevger'in birleştiği yeni parti olan Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK)'nin adı, logosu, Program ve Tüzüğünün 17 Eylül'de gerçekleşen bu kongrede oy birliği ile kabul edildiği açıklandı.

Mustafa Özçelik yeniden Genel Başkan oldu
Parti Meclisi, Disiplin Kurulu ve parti organlarının seçildiği kongrede Genel Başkan yine Mustafa Özçelik oldu. PWK yetkilileri, Özçelik'in delegelerin oybirliği ile seçildiğini açıkladı.

PWK adı onaylanmayabilir

Türkiye'de Q, W, X gibi isimler yeni şirket adlarında ve çocuk isminde kabul edilmediği gibi parti adında da kabul edilmeyeceğini belirten hukukçular, PWK adının kabul edilmesinin sürpriz olacağını ve emsal sayılabileceğini ifade etti. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum