Pamukkale, 7 ayda 1,2 milyon turisti ağırladı

Pamukkale, 7 ayda 1,2 milyon turisti ağırladı
Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale, geride kalan ilk 7 ayda 1 milyon 150 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı. Geçtiğimiz yılın ilk 7 aylık döneminde 934 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’nin ziyaretçi sayısında yüzde 23 artış yaşandı.

TİGRİS HABER - UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan beyaz cennet Pamukkale dünyaca ünlü travertenleri yurt içi ve dışından milyonlarca kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz 2022 senesinin ilk 7 ayında 934 bin 89 yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale, 2023 yılının ilk 7 ayında yüzde 23’lük bir artışla 1 milyon 150 bin kişi ağırladı. Pamukkale travertenleri’nde oluşan yoğunluk, havadan dron ile görüntülendi. Turistlerin, beyaz güzellikleriyle göz kamaştıran travertenlere olan ilgisi, etkileyici manzaralarla ortaya konuldu.

Dünyanın her yerinden turist ağırlayan Pamukkaleye’yi görmek için Tayland’dan gelen Thanai Permpul, Pamukkale’nin sanki insan eliyle oluşturulan doğallık gibi göründüğünü ve çok beğendiğini söyledi. Thanai Permpul, “Oldukça hoş. İnsan eliyle oluşturulan doğallık gibi. Sadece burası değil. Antik kent de oldukça etkileyici. Çok beğendim. Tepeden aşağı inip, yukarı çıkıyorsunuz. Oldukça etkileyici. Dünyanın başka yerinde böyle bir şey göremem” dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.