Pandemi hastanesinde klima eziyeti

Pandemi hastanesinde klima eziyeti
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4 yıldır devam eden klima sıkıntısı, bakanlığın ihaleye düşük fiyat vermesi nedeniyle çözülemiyor.

TİGRİS HABER - 45 derecenin üstüne çıkan Diyarbakır sıcağında, klimalar yeterli soğutma sağlamadığı için hastane adeta kavruluyor. Koronavirüs salgınının başladığı 2019 yılından beri pandemi hastanesi olan ve günde binlerce kişinin tedavi için başvurduğu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4 yıldır klimalar yeterli soğutma ve ısıtma sağlamıyor.  

Klimaların onarımı ve yenilenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 milyonluk bir ihale açtı. Ancak, işi yapması gereken firmalar, fiyatı düşük buldukları için zarar edecekleri endişesiyle ihaleye yanaşmıyor. Bu nedenle, 45 dereceyi aşan Diyarbakır sıcağı hem hastalar hem de hekimler için adeta eziyete dönüşüyor.

gazi-yasargil-klima.jpg

Sosyal medyadan duyurdu

Diyarbakırlı Çocuk Psikiyatrı Doç. Dr. Veysi Çeri, hastanede yaşanan soğutma problemini twitter hesabından duyurdu. Çeri, “Diyarbakır EAH’de klimalar çalışmadığı için ameliyathane sıcaklığı 32 (normalde 22’yi geçmemeli), yoğun bakım sıcaklığı 37 (normalde 26’yı geçmemeli) derece. Bu, hastaları enfeksiyon ve komplikasyonlara açmak, ölüme sürüklemek demek. Yönetime suç duyurusunda bulunacağım” diyerek, twitter hesabından Diyarbakır Barosu’nu da etiketledi.

gazi-yasargil-klima.jpeg

Başhekim yardımcısı: Sıkıntı yok

Konuyla ilgili görüştüğümüz Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yanal Karakoç, ameliyathane ve yoğun bakım servisinde hastaları riske sokacak bir soğutma probleminin olmadığını dile getirdi. Ameliyathanelerdeki soğutmanın 22 ile 24 derece olduğunu, yoğun bakımlarda da istenilen soğutmanın sağlandığını belirterek, “Diyarbakır çok sıcak olduğu için üst katlarda bulunan normal servislerde sıcaklık bir miktar yüksek. Onun dışında bir sıkıntı yok” dedi. Yanal, hastanede ameliyat, yoğun bakım hizmeti gibi rutin çalışmalarda bir aksama olmadığını kaydetti. Haber: GÖNÜL MORKOÇ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.