Panzer hayatını bitirdi!

Panzer hayatını bitirdi!
Muş'ta polise ait panzerin çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki Yusuf Uysal, felç kaldı.

Anne Rukiye Uysal, o dönem Muş Emniyet Müdürü'nün "Tedavisi Amerika'da dahi olsa göndereceğiz'' dediğini, ancak o günden sonra kimsenin kendilerini arayıp sormadığını söyledi. 

MUŞ - Muş'ta 25 Mart 2011 tarihinde dershaneye gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 12 yaşındaki Yusuf Uysal, Muş Emniyet Müdürlüğü'ne ait panzerin çarpması sonucu 80 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra felç oldu. Kazadan sonra Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz'ın kendilerine "Tedavisi Amerika'da dahi olsa göndereceğiz" dediğini, fakat daha sonra ilgilenmediğini ifade eden anne Rukiye Uysal, "Oğlum felç kaldı sonra sırtlarını döndüler" dedi. Maddi imkânsızlıklardan dolayı eşinin Rusya'da çalıştığını dile getiren anne Uysal, duyarlı yurttaşlardan yardım talebinde bulundu. 

Sadece bin 500 TL verildi

Doktorların kendisine Yusuf'un tedavisi için 200 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu söylediğini aktaran anne Uysal, "Emniyet Müdürlüğü ve Valilik şu ana kadar bize sadece bin 500 TL yardımda bulundu. Felç geçiren bir hastaya bin 500 TL vermek, o insanlarla alay etmektir" dedi. Yusuf'un tedavisi için Gazi Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gittiklerini belirten anne Uysal, 3 ay kaldıktan sonra sebepsiz bir şekilde hastaneden çıkarıldıklarını dile getirdi.

'Bizim de halimizi görsünler artık'

Oğlu Yusuf'un okul birincisi olduğunu ve dershaneye ücretsiz gittiğini belirten anne Uysal, tedavinin büyük şehirlerde yapıldığını söyleyerek, "Televizyonlarda izliyoruz. İnsanlar yardıma gidiyorlar. Bir sefer de bizim bu halimizi görsünler artık" dedi. Kazadan sonra emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Uysal, 2 yıl geçmesine rağmen kimse hakkında işlem yapılmadığına dikkat çekti. Kazayı görenlerin panzerin hızının 70-80 kilometre olduğunu söylemelerine rağmen oğlunun suçlu bulunmasına tepki gösteren anne Uysal, psikolojilerinin bozulduğunu dile getirerek, "Yukarda Allah var. 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını söndürdüler. O gün bugündür rahat uyuyamıyorum ve strese bağlı bir sürü hastalık geçiriyorum" diye konuştu.

Öte yandan kazanın meydana geldiği dönem BDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in konuya ilişkin dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle verilen yazılı soru önergesine halen cevap verilmedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.