Papazsız kaldılar!

Papazsız kaldılar!
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi'nin papazı Yusuf Akbulut tayin isteyince kilise papazsız kaldı. Pazar günü kilisede yapılacak ayini Mardin’den gelecek papaz yönetecek.

Gönül Morkoç/özel

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre, Suriçi’ndeki Lalebey Mahallesi’nde bulunan Süryani Meryem Ana Kilisesi’nde 1993’ten beri papazlık yapan Yusuf Akbulut Mardin’in Midyat İlçesi’ne tayin oldu. 28 yıldır eşi ve çocukları ile birlikte kilisede yaşamını sürdüren Akbulut’un gitmesi ile hem Diyarbakır’daki Süryani Cemaati hem de Meryem Ana Kilisesi papazsız kaldı.

Mardin’den papaz gelecek

Diyarbakır’da 25 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanan Noel Ayini de, papaz yokluğundan dolayı 26 Aralık Pazar günü yapılacak. Tigris Haber’in edindiği bilgiye göre, Diyarbakır’da papaz olmadığı için, öncelik Mardin’e verildi. 25 Aralık Cumartesi günü Mardin’de, 26 Aralık Pazar günü de Diyarbakır’da ayin yapılacak. Diyarbakır Süryani Meryem Ana Kilisesi’nde yapılacak ayini Mardin’den gelecek papaz Gabriel Akyüz yönetecek. Ayin saat 13.00’da başlayacak.

papaz-kaldilar1.jpg

Papaz talep ettik

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Süryani Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkan Vekili Saliba Akiş, papaz Yusuf Akbulut’un yaklaşık bir yıl önce, kentten ayrıldığını söyledi. Pandemi döneminde ve sonraki dönemde de ayin yapamadıklarını belirten Akiş, “Din görevlisi talebimiz var. Ancak bizde atama ile görevlendirme yapılmıyor. Talep eden din görevlisi olursa, kilisemize gelebilir” dedi.

Öte yandan, 26 Aralık Pazar günü, Lalebey Mahallesi’ndeki Diyarbakır Kilisesi’nde de saat 13.30’da Noel Ayini yapılacak.

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde Hazreti İsa'nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan Bayramı’dır. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinir. Noel, her yıl Hıristiyanların çoğu tarafından 25 Aralık’ta kutlanır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum