Para transferinde bu hatayı yapmayın! Tüketici Hakları Derneği'nden önemli uyarılar...

Para transferinde bu hatayı yapmayın! Tüketici Hakları Derneği'nden önemli uyarılar...
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, finansal işlemlerde dikkatli olmanın önemine dair önemli ipuçları verdi.

TİGRİS HABER - Kılıç, bankacılık sistemi aracılığıyla yapılan para transferlerinde karşılaşılabilecek sorunlara karşı bilinçli olmanın gerekliliğini vurguladı.

Mobil bankacılığın popülerleşmesiyle birlikte havale ve EFT işlemlerinin sayısında önemli bir artış yaşandığına dikkat çeken Kılıç, 2023 yılında Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre günlük ortalama 12 milyon EFT ve 10 milyon havale işlemi gerçekleştirildiğini belirtti.

Tüketicilerin para transferi yaparken özellikle alıcının IBAN numarasını ve adını doğru bir şekilde kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayan Kılıç, ayrıca havale veya EFT işlemi yaparken açıklama kısmına detaylı bilgi eklemenin önemine dikkat çekti. Özellikle kira ödemeleri ve internet alışverişlerinde açıklama kısmının uyuşmazlıklarda delil niteliği taşıdığını belirtti.

Kılıç, tüketicilere şüpheli işlemlerde hemen banka yetkilileriyle iletişime geçmelerini tavsiye ederek, gönderenin kim olduğu ve havalenin amacının doğrulanmasının önemine işaret etti. İşlem sırasında dikkatli olunması ve işlem sonrasında dekontların titizlikle saklanması gerektiğini hatırlattı.

Bu bilgiler ışığında, tüketicilerin finansal işlemlerde bilinçli olmalarının önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, bu sayede maddi zararların önlenebileceğini ve hakların korunabileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.