Paris saldırganı 69 yaşındaki 'William M.'

Paris saldırganı  69 yaşındaki 'William M.'
Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yapılan saldırıya yönelik başlatılan soruşturma hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada Montreuil doğumlu 69 yaşındaki saldırganın adını 'William M.' olarak verdi.

TİGRİS HABER - Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yapılan saldırıya yönelik başlatılan soruşturma hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada 69 yaşındaki saldırganın adını 'William M.' olarak verdi. Saldırganın, 1953 yılında Montreuil kentinde doğduğu belirtildi.

2016 ve 2021 yılında da saldırmış

Haberde, saldırganın daha önceden hem 2016'da hem de geçen yıl göçmenleri hedef alan şiddet eylemleri nedeniyle mahkemeye çıktığı belirtildi. William M.'nin, 8 Aralık 2021'de Paris'in 12'inci bölgesindeki göçmen kampına saldıran kişi olduğu ortaya çıktı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış

Saldırganın, 2021 yılındaki kamp saldırısı sonrasında cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılandığı ancak 12 Aralık günü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor. Le Monde'a göre, saldırgana aynı zamanda yurtdışına çıkış ve silah bulundurma yasağı da getirilmişti.

2 Sudanlı göçmeni kılıçla yaralamış

Fransız basınının işaret ettiği 2021 saldırısında, Paris’teki Bercy Parkı'nda çadırlarda yaşayan düzensiz göçmenlere, uyudukları saatlerde kılıçlı saldırı düzenlenmişti. Saldırgan kılıcıyla çadırları kesmeye başlamış, kendisini engellemek isteyen iki Sudanlı göçmeni de kılıç darbesiyle yaralamıştı.

Irkçı bir saldırı

Saldırganın “Yabancılardan bıktık” dediği de iddia edilmişti. O tarihte, Paris Büyükşehir Belediyesi'nin mültecilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Brossat saldırıyı "ırkçı" diye nitelemişti. Aynı saldırganın serbest bırakılıp bir yıl sonra bu kez Kürtleri hedef almasının ardından, Brossat'tan yine tepki geldi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.