Partilerden HDP saldırısına kınama

Partilerden HDP saldırısına kınama
HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı öldürüldü. Bazı siyasi partiler HDP İl binasına yapılan saldırı ve HDP parti çalışanı Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı

HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı öldürüldü. Poyrazı katleden Onur Gencer gözaltına alındı. Bazı siyasi partiler HDP İl binasına yapılan saldırı ve HDP parti çalışanı Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Saldırı kınayan siyasi partiler, HDP’ye başsağlığı diledi.

“Bu senaryoyu daha önce yaşadık”

Saldırıyı lanetleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP Genel Merkezi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise "HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz" mesajını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da şu açıklamayı yaptı:  "HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır."

“Alçakça bir provokasyondur”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de şunları söyledi: "HDP İzmir İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı #HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur. Dayanışmayı büyütelim!"

“HDP'nin yanındayız”

Türkiye İşçi Partisi: “HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın yakınlarına ve HDPli dostlarımıza baş sağlığı diliyoruz. İktidarın kirli eylemlerine teslim olmayacağız. HDP'nin yanındayız. Omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“Saldırıyı kınıyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek” dedi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.