VİDEO - Paskalya’da ilk ayin yapılacak

VİDEO - Paskalya’da ilk ayin yapılacak
Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki çatışmalardan sonra kullanılamaz hale gelen Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde tadilat devam ediyor. Kilisenin Nisan ayındaki Paskalya Bayramı’nda ayine açılması bekleniyor.

Gönül Morkoç

Surp Giragos’da sona doğru

TİGRİS HABERTürkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan ve beraberindeki heyet Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Valiliği’nin ardından Maşalyan, Suriçi’nde tadilatı devam eden Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti.

4 yıldır ibadete kapalı

Suriçi’ndeki çatışmalardan zarar gören ve kullanılamaz hale gelen kilisede 4 yıldır ibadet yapılamıyor. Tadilatın bitmesi durumunda, kilisenin 17 Nisan’daki Paskalya Bayramı’nda ayine açılması hedefleniyor. Yapılacak ilk ayini Sahak Maşalyan’ın yönetmesi bekleniyor.

‘Yurtdışından da Ermeniler katılacak’

Surp Giragos’taki restorasyon çalışmalarını yerine inceleyen Sahak Maşalyan, Tigris Haber’e konuştu. Kilisenin 2015-2016’taki çatışmalardan ciddi bir zarar gördüğünü belirten Maşalyan, “Burayı görünce, karışık duygular hissettim. Birkaç yıl önce tamir edilmişti. İbadetimizi yapıyorduk. Terör olaylarından oldukça etkilendi. Devletimiz sağ olsun, bu masrafı üstlendi” dedi. Restorasyon çalışmalarının özüne uygun bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Maşalyan, Nisan ayında yapılacak açılışa yurt içinden ve yurt dışından Ermenilerin katılacağını ifade etti.

ermeni.jpg

Surp Sarkis harabe durumda

Diyarbakır Suriçi’ndeki iki Ermeni kilisesinden biri olan Surp Sarkis, kilisesinin harabe durumda olduğunu hatırlatan Maşalyan, restorasyon için yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.