Patates izdihamı Meclis gündeminde

Patates izdihamı Meclis gündeminde
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır Bağlar’da patates – soğan dağıtımında çıkan izdihamı Meclis gündemine taşıdı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üreticiden alınan patates ve kuru soğanın ihtiyaç sahiplerine bedelsiz dağıtılması kararından sonra yaşanan izdihamı Meclis gündemine taşıdı. Tosun, ayrıca AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın’ın yaptığı basın toplantısıyla hükümetin Diyarbakır’a 600 milyon liralık yardımının detaylarını da soru önergesinde Meclise sundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması üzerine Meclis'e sunulan soru önergesi şu şekildedir:

1-İhtiyaç sahipleri neye göre ve nasıl belirlenmektedir? Ülke genelinde ihtiyaç sahibi sayısı kaçtır? Bu konuda patates ve kuru soğan dağıtımı dışında Cumhurbaşkanlığı’nın herhangi bir planlaması var mıdır?

2-Dağıtılan patates ve kuru soğanlar üreticinin elinde kalan mahsuller midir? Bu mahsullerin sağlıklı olduğu test edilmiş midir?

3-Patates ve kuru soğan dağıtımı basın açıklaması ve törenle yapılmış, dağıtım sırasında çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmıştır. Her sosyal devletin yurttaşlarına göstermesi gereken hizmeti lütufmuş gibi gösterilmesinin amacı nedir?

4-Urfa Hilvan ve Diyarbakır Bağlar’da yaşanan izdihamlarda korona virüsünün yayılmasının sorumlusu kimdir?

5-AKP Diyarbakır İl Başkanı’nın açıkladığı 600 milyon liralık yardım neye göre ve nasıl harcandı? Diyarbakır’da bugüne dek kaç kişiye yardım yapıldı? Diyarbakır’da ihtiyaç sahiplere neye göre belirlendi?

6-Hükümetin yaptığı 600 milyonluk yardımın ne kadarı ihtiyaç sahiplerine gıda olarak dağıtıldı? Ne kadarı nakit olarak dağıtıldı? Yapılan yardımın içerisinde patates ve kuru soğan bulunmakta mıdır?

7-Yapılan yardımların detayları Diyarbakır halkı ile paylaşılacak mıdır?

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.