Patlatamadan yakalandılar

Patlatamadan yakalandılar
Bitlis'in Güroymak ilçesi ve Muş arasında bulunan ve her gün binlerce aracın kullandığı D-300 karayoluna örgüt mensuplarınca patlayıcı döşeneceği ihbarını alan güvenlik güçleri, ilçe kırsalına operasyon düzenledi.

 

  Alınan bilgiye göre, Güroymak ilçesinden geçen D-300 karayoluna patlayıcı madde döşeneceği duyumunu alan jandarma, yaptığı istihbarat çalışması sonucunda patlayıcıların ilçeye bağlı Yukarı Kolbaşı köyü ile Yayladere köyü arasında bir sığınakta saklandığını tespit etti. Tatvan 10. Komando Tugayı, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı istihbarat ekipleri ve Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan geniş çaplı operasyonda patlayıcılar Konak mezrası ile Yayladere köyleri arasındaki kırsal alanda bulundu. Operasyonda tüp içerisine çivi gibi malzeme ile güçlendirilmiş 3 büyük ve 2 küçük olmak üzere patlayıcı tüpler ve bin 450 metre kablo, örgüt kıyafetleri, ayakkabı, battaniye gibi birçok malzeme ele geçirildi.

  Arama tarama faaliyetini genişleten jandarma, bölgede irili ufaklı birçok sığınak ve barınak da tespit etti. Tespit edilen bir yiyecek deposunda ise 5 çuval un, 4 çuval şeker, bir bulgur çuvalı ile patlayıcı madde hazırlamada kullanılan bataryalar ve diğer malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler gerekli adli işlemler yapıldıktan sonra, imha edildi.

  Öte yandan, patlayıcıların imhası esnasında yaşanan patlamalar Güroymak merkezden bile duyuldu. (İHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.