Paylan: Nebati Edirne’den öteye gitmesin

Paylan: Nebati Edirne’den öteye gitmesin
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, yabancı yatırımcılara "Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanı var. Rahat olun, mevzuatı da değiştiririz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi eleştirdi.

TİGRİS HABER - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, yabancı yatırımcılara "Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanı var. Rahat olun, mevzuatı da değiştiririz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi eleştirdi. Paylan, “Edirne’den dışarıya göndermeyin, bu kadar cehaleti ile bizi rezil ediyor” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paylan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi yabancı yatırımcılara yönelik kullandığı sözlerden dolayı eleştirdi. Paylan, “Bir kişi gelmeyi düşünüyorsa o bile arkasını dönüp gider. Medeni dünyada yatırımcılar hukuka güvenir, insanlara güvenmez. Benim Sayın Cumhurbaşkanı'na tavsiyem; Sayın Nebati’yi Edirne’den dışarıya göndermeyin, bu kadar cehaleti ile bizi rezil ediyor” dedi.

“Edirne’den öteye ‘nas’ işlemiyor mu”?

Paylan, “Türkiye’nin hazinesi, ülkemizin hazinesi, dün uluslararası piyasalardan borçlandı. Buna ne diyeceksiniz? ‘Doğal.’ Pek çok ülkenin hazinesi yurt dışı piyasalardan borçlanıyor. Doğal olmayan şey şu; Türkiye’nin hazinesi uluslararası piyasalardan 2 milyar doları, dolar bazında yüzde 8,8 ile bulabildi. Amerika’da faiz yüzde 1-2. Dünyanın pek çok ülkesi yüzde 1-2 ile dolarla borçlanabiliyor. Türkiye’nin hazinesi yüzde 8,8 ile borçlanıyor… Sayın Erdoğan, hani faize karşıydınız? Edirne’den öteye ‘nas’ işlemiyor mu” diye sordu. Paylan, “Aradaki fark, ‘Erdoğan’ riskidir, ‘tek adam’ riskidir. Çünkü borç verenler, Türkiye’yi riskli görüyor” dedi.

"Bu kadar cehalet beni utandırıyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yabancı yatırımcılara yönelik “Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda Cumhurbaşkanımız var, rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” ifadelerine tepki gösteren Paylan, “Sayın Nebati yurt dışında. Ne yapıyor? Para dileniyor. ‘Aman da bana para ver, benim hazinem tam takır’ diyor. İkna etmek için ne yapıyor? ‘Siz gelin, biz bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanı var, mevzuatı da değiştiririz’ diyor. Bu kadar cehalet beni utandırıyor. Hani Katar’a gitseniz, Katar’da bile biraz hukuk var. Orta Asya’ya, Afrika’ya gitseniz böyle konuşma yapabilirsiniz, orada da hukuk yok. Ama siz Avrupa’ya gidip, tek dertleri hukuk olan, mevzuat olan, güven olan yatırımcılara, ‘bizde hukuk yok, mevzuat yok, siz nasıl isterseniz öyle yaparız’ dediğiniz zaman yüz kişinin içinde bir kişi gelmeyi düşünüyorsa o bile arkasını dönüp gider. Medeni dünyada yatırımcılar hukuka güvenir, insanlara güvenmez. Sayın Erdoğan bugün var, yarın yok. Hukuk devletinde kurallar, mevzuat, bürokrasi kişilere bağlı değildir. Yatırımcılar ancak güvenip ülkeye yatırım yapar. Sayın Nebati, ‘Cumhurbaşkanımız var, bürokrasi yok, mevzuat yok’ diyor. Benim Sayın Cumhurbaşkanı’na tavsiyem; Sayın Nebati’yi Edirne’den dışarıya göndermeyin, bu kadar cehaleti ile bizi rezil ediyor” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum