Paylan’dan Fuat Oktay’a TÜİK önergesi

Paylan’dan Fuat Oktay’a TÜİK önergesi
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Haber: Ali Çekdar Korkma
TİGRİS HABER - Paylan, TÜİK’in Mayıs ayı tüketici enflasyonunu yüzde 2,98, yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 73,50 olarak açıkladığına dikkat çekerek, bu oranın halkın hissettiği enflasyonun yarısı bile olmadığını ifade etti.

Kamuoyunda TÜİK’in iktidarın talimatlarıyla enflasyonu düşük gösterdiğine dair geniş bir inanç olduğuna dikkat çeken Paylan, şu ifadeleri kullandı: “TÜİK, son enflasyonu hesap ettiği ürün fiyatlarını açıklamayarak bu inancı artırmıştır. Cumhurbaşkanı kararıyla TÜİK’e atadığınız 20 bölge müdürü ve kurumda yaşanan istifalar TÜİK’e olan güvenin kırıntılarını da yok etmiştir.

Bildiğiniz gibi, hayat pahalılığı altında ezilen dar gelirlilerin enflasyondan kaynaklanan kayıplarının karşılanmasında TÜİK enflasyonu referans alınmaktadır. Enflasyon rakamlarının düşük gösterilmesinin; işçi, memur ve emeklilerin alım güçlerindeki kayıpların karşılanmaması ile sonuçlanacağı açıktır.”

Oktay’a sorular

Paylan, Oktay’a şu soruları yöneltti: “TÜİK’e enflasyonu düşük gösterterek mi enflasyon ile mücadele ediyorsunuz? Enflasyonu düşük göstererek; işçi, memur ve emeklilere düşük zam vermek hırsızlık değil midir? Enflasyonu düşük göstermenin, dar gelirlilerin alım gücünü yok ettiğinin farkında değil misiniz? TÜİK neden enflasyonu hesapladığı ürünlerin fiyatlarını açıklamayı durdurdu? TÜİK’in itibarını bitirdiğinizin farkında mısınız?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.