PDF dosyaları virüs amaçlı kullanılıyor

PDF dosyaları virüs amaçlı kullanılıyor
Telefon ve tabletler ile hayatımızın her alanına giren teknoloji yaşlı nesil için olmasa da genç nesillerin çok daha fazla şey öğrenmesi, yeni bilgiler ile donanmasını şart kılıyor. Çünkü birileri hayat kalitemize zarar vermek için sürekli uğraşıyor.

TİGRİS HABER - Yapılan şeyler hiç de şaşırtıcı değil. Örneğin PDF dosyası olarak epostamıza gelen şeyin çoğunlukla bir kitap veya fatura olması gerekiyor ama bizi manipüle ederek içine virüs yerleştirebiliyorlar. Dosyayı telefon, tablet veya bilgisayarımıza indirdikten sonra cihazımıza bulaşan virüsün programlarımızın çalışma prensipleri ve düzenine zarar vermesi, kimi zaman verilerimizi kaybetmemize sebep olması kaçınılmaz hale gelebiliyor ve bu da yaşam kalitemize zarar veriyor.

Eskiden hayatımızda köyde ve kentte olmanın ayrı riskleri varken, bugün artık çevrimiçi olmanın da riskleri ile karşı karşıyayız. Cihazımız internete bağlı ise çevrimiçiyiz ve biz birilerine, birileri de bize ulaşabiliyor demektir. Bunu da kötü amaçlı kullanabilecek birileri her zaman vardı.

Size bir PDF dosyası gönderilmişse "PDF ile virüs bulaşmaz" diye düşünmemek alabileceğiniz en iyi önlemdir. Haziran 2023'te bu tür saldırıların %95 oranında artışı küresel dünyanın içine girdiği savaşlarla da alakalıdır. Daha bir kaç gün önceki NATO toplantısı sırasında Rus hackerlar bir Microsoft Word dosyası kullanarak toplantının olduğu yerde Windows sistemine sızmaya çalıştı. Bugünlerde ise Çinli hackerların bir büyükelçinin binlerce epostalarını ele geçirdiğini öğreniyoruz. Yine böyle şaşırtıcı olmayan yöntemler kullandıklarından şüphe yok.

Çünkü biz insanlar her zaman beklemediğimiz kapılardan tehditlere maruz kalırız.

Her an size de bir eposta yolu ile beklemediğiniz yerden bir tehdit gelebilir. Bu Linkedin de olabilir, Whatsapp da olabilir, Twitter, Facebook veya diğer sosyal medya platformlarının Mesajlaşma (DM) kısmı da olabilir.

Korunmanın ilk maddesi gelen dosyaların virüs içerebileceğini bilmektir. Gelen mesajları dikkatlice okuyunuz ve linklerin olmaması gerektiği gibi URL'ler içermediğinden emin olun.

Telefon, tablet ve bilgisayarlarınızda her zaman ücretsiz bir anti-virüs kullanma şansınız vardır. Avast bunlardan biridir ve epostanız ile kayıt yaptığınızda size bir yıllık ücretsiz hizmet verebilmektedir. Çünkü onlar da sizi korurken karşı karşıya geldiğiniz tehditlerden yeni şeyler öğrenerek kendilerini geliştiriyorlar ve buna "Bedava Stratejisi" deniyor. Size verdikleri bir bedava hizmet ile işlerini daha da büyütüyorlar ve diğer müşterilerinden daha fazla kazanıyorlar.

Özellik Banka, Borsa, Kripto Para platfmormları hakkında size gönderilen PDF, Docx ve diğer uzantılara dikkat ediniz ve size bir link vererek paranızı kaybettiniz, şifrenizi yenileyiniz, para kazandınız, mirasa kondunuz gibi şaşırtıcı olmayan manipülatif mesajlara aldanmadan soğukkanlı hareket edin.

Unutmayın!

Siz bir şey yapmadan hiç bir şey bozulmaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.