Peker: Sezgin Baran Korkmaz İçişlerine gitti

Peker: Sezgin Baran Korkmaz İçişlerine gitti
Peker, Bakan Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’nda Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve yurt dışına çıkması için uyarıda bulunduğunu ileri sürdü.

Sedat Peker 9’uncu videosundaki ifşaatlarının merkezine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu oturturken, Bakan hakkında ağır iddialarda bulundu.

Sedat Peker, 2 Mayıs’ta yayınlamaya başladığı ifşaatlarının 9. videosunu Youtube üzerinden 'Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz' başlığıyla paylaştı. Peker, 9’uncu videosunda belediyelerdeki yolsuzluklar, 10 bin dolar alan siyasetçi, Veyis Ateş vb. hakkında birçok iddiada bulunurken, Demirören ve Soylu üzerine ise ağır iddialarda bulundu.

Peker, 9’uncu videosunda Yıldırım Demirören’in Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyle CNN, Kanal D ve Hürriyet’i almasına değinirken, kredi borcunu da faizini de ödemedi iddiasında bulundu.

Demirören Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolar krediyi ödedi mi?

Peker, “Şimdi bizim bu pamukören biz gazeteyi bastık Aydın Doğan kargaşalardan korktu tabi verdi yerleri. 750 milyon dolar. Aslında bir tanesi o kadar ederdi. CNN, Kanal D, Hürriyet hepsini aldık. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası kimin devletin devlet kim sizsiniz. Bu devletten 750 milyon dolar kredi aldı ve hiçbirini ödemedi bu sahtekâr. Anaparayı bırak faizlerini bile ödemediler. Yani siz teknik olarak oraya gitseniz aç lan kapıyı deseniz çıkın lan buraya deseniz, (öyle bir şey yapmayın da) Çıkın lan buradan deseniz. Bizim paramız, sahtekâr kaç senedir para vermiyon. O seni 10 milyon tane çiftçi var bu ülkede bütün hepsine toplam verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçi kredisini ödemediğinde traktörünü haczediyorlar bizim Kanal D’yi haczeden var mı?” diye sordu.

‘Her ay 10 bin vermedim, daha fazlasını verdim’

Peker, kendisinden ayda 10 bin dolar alan siyasetçi için de şunları söyledi: “Şimdi Metin Külünk'ten konuşacağız, Metin ağabeyden. Metin abi beni telefondan aradı, Biden beni Erdoğan'a karşı (ABD Başkanı Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılacak görüşme)... Ya dedim abi ne diyorsun sen, Biden işi gücü bırakmış Sedat Peker'i mi bekliyor, hepten delirdik, vallahi delirdiler. Adamlar dünyayı yönetiyor, onun devlet başkanı Sedat Peker'i mi bilecek. Benim kendi meselem var. Beni sakinleştirdi, konuştu. Sonra benim yanımdan ayrıldı. Beni itibarsızlaştırmak için kurulan mafyalar var, tecavüz hikâyelerini kurgulayan puştlar var ya, onlar var, vekiller var, devletten adamlar var. Özel adamları ama fındık kadar beyinleri var. O yüzden Metin ağabeyi konuşacağız. Beni tolda bırakanı rezil edeceğim, ha Metin ağabeyi rezil etmeyeceğim, ne yaşadık onu anlatacağım. Bana pislik mafya diyorlar ya, Ak Parti'nin seçim zamanı dağıttığı kahveler var ya, seçim zamanı. Hepiniz içtiniz, Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi, benimdi o, hani ben pislik mafyaydım. Ulan onlarca milyon liralık kahveyi benden siz alıp dağıtmadınız mı her yerde. Lan bir lira mı verdiniz, verdiyseniz hani fatura. Lan size yazıklar olsun. Metin ağabeyle, Ömer Külünk diye bir yakını var mesela, nasıl ilişkimiz onu anlatayım. 'Tefeciler benim yeğenimin yerini almış, o zamanın parası bugünün 1,5 milyon lirası, tefecilerle bir konuşsan şey yapsa" dedi. Ya dedim Metin ağabey, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilât yapıyormuşum gibi. Dedim ağabey kaç para ben vereyim. O konuda ismi geçen bir iki işadamı arkadaş var, biz ödeyelim dedik. İş para ödemeye gelince bir tek ben ödedim, tapuyu aldık verdik. Biz para verdik mi böyle veririz. Almanya'daki o dernekler var ya, rica ederdi 'para yollar mısın' diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım. Ya şimdi ben böyle deyince bizim diğer milletvekili tanıdıklar, lan bizi de, lan oğlum biz kimseyi söylemeyiz. Ama Biden miden gel film yap, sonra beni karalama kampanyasına abilik yap. İstesem gömmek için evet verdim derdim ama 10 bin değil çok daha fazlasını verdim.”

5 Aralık’ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı’na gitti mi?

9’uncu videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında da ağır iddialarda bulunan Peker, Bakan Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’nda Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve yurt dışına çıkması için uyarıda bulunduğunu ileri sürdü. Peker, “Burayı Allah Aşkına iyi dinleyin çok önemli” diyerek şunları söyledi: “5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz'a. Sezgin Baran Korkmaz kim, ABD'de aranıyor.  İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz'ın 45 milyon dolar bir iş adamından (İnan Kıraç) alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika'dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya.. Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız, 5 Aralık'ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı'na geldi mi kamera kayıtlarını çıkarın. 6 Aralık'ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık'ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık'da 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veyis.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veyis. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, onbinlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz, sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar'dan öğrenmiş bu taktiği. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanı'na gidiyor, haberiniz varmış. Haberim yok diyor. Hangi savcı hangi hâkim kaldı hepsinin listesi bende.” (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.