Peker'den Mumcu, Cantürk ve Buldan cinayetleriyle ilgili şok iddialar

Peker'den Mumcu, Cantürk ve Buldan cinayetleriyle ilgili şok iddialar
Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker 7’inci videosunda yeni uyuşturucu trafiğine ve ‘derin devlet’in işlediği cinayetlere ilişkin iddialarda bulundu.

TİGRİS HABER -  Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker 7’inci videosunda yeni uyuşturucu trafiğine ve ‘derin devlet’in işlediği cinayetlere ilişkin iddialarda bulundu. Peker, Kutlu Adalı cinayetinde Korkut Eken’i işaret ederken, ‘bin operasyon’ günlerinde işlenen Uğur Mumcu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan cinayetlerinde Mehmet Ağar’ın adını andı.

Bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yayınladığı videolar ile “derin devlet” ilişkileriyle ilgili ifşaatlara yer veren Sedat Peker, 7’inci videosu ile hem mekân değiştirdi hem de vites büyüttü. Youtube’de izlenme rekoru kıran Sedat Peker videolarının 7’inci bölümünde uluslar arası uyuşturucu ticaretinin yeni güzergâhı ve geçmişte işlenen bazı cinayetlere ilişkin iddialar da yer aldı.

Sedat Peker'in 7’inci vidosunda arka fonda yer alan yazı tahtasında 'İran-Mersin-Sabiha Gökçen' şeması dikkat çekti. Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker, 7’inci videosunun başlığına ise 'Hayata korkusuzca bakanlar ölümden korkmazlar' diye yazdı. Peker, videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki ididalarını sürdürdü.

Kokain trafiğinde yeni güzergâh

Kolombiya’daki uyuşturucu rotasının değiştiğini ifade eden Peker, konuya ilişkin şunları söyledi: “Bu kokainle ilgili anlattılar ya, ben size gerçeğini anlatayım. Kokain önce Kolombiya üzerinden geliyordu. ABD DEA (Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) orada çok etkili, orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca yeni bir güzergâh çalışması yaptılar. Venezüela'da DEA kontrolü yok, Kolombiya'dan kokaini bu ülkeye geçirmek çok kolay. Oradan gelen mal Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidiyor deniliyor ya, hayır, Avrupa'da ucuz kokain, burada pahalı, asıl en pahalı olduğu yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye Limanı' da DEA'nın kontrolünde değil. 4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni güzergâh kurmak için Venezüella’ya kim gitti?. Karakas (Caracas) Limanı var, Venezüela'nın en büyük limanı, oradan kuru yük gemileri doğrudan Türkiye'ye gelebiliyor, ama konteynir gemileri Dominik üzerinde durma yapıp, o şekilde devam edebiliyor. Şimdi Dominik üzerinde de yakalanmalar artacak, çünkü yeni güzergah burası. Ben bizim liman çok önemli dedim ya, herkes oraya gemi giremez dedi. Ben gemi girer mi dedim, kokain Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik uzun yolculuk yapan yatlarla, 500 kilo, 1 ton kokainler o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye Lazkiye üzerinden de yapılıyor. Şimdi para trafiği nasıl oluyor? Kıbrıs, Halil Falyalı, tüm para trafiği buradan dönüyor. Halil Falyalı denen şahıs, 20 sene önce hiç bir şeyi olmayan adam şimdi Kıbrıs'ın sahibi. Halil Falyalı'nın Türkiye'de 10 tane dosyası var, neden Halil Falyalı'yı Türkiye'ye getirmiyorsunuz. Tüm yasadışı bahis işleri ondan geçiyor, devletin resmi raporlarında var. DEA almak istiyor, o da alamıyor, uyuşturucu işinden dolayı başka ülkeler de almak istiyor”

‘Cantürk, Baybaşin,  Buldan, başladılar öldürmeye…’

Yeni videosunda ‘derin devlet’ organizasyonu ile işlenen cinayetlere ilişkin iddialarda da bulunan Peker, Kutlu Adalı cinayetinde Korkut Eken’i işaret ederek, ‘bin operasyon’ günlerinde işlenen cinayetler hakkında da iddialarını şöyle sürdürdü: “Rahmetli Uğur Mumcu... 1996, Kutlu Adalı cinayetine değineceğiz dedik, söz namustur. Biz o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odasının, Mehmet Ağar'ın odasının yanında. Çok iyi dinleyin burayı. Genciz, vatanseveriz, işte şu PKK'ya yardım ediyor, ama genelde işadamlarına yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Onları da anlatacağım, bugün yetişmez. Bana dedi ki, Kıbrıs'ta bir adam var, evet abi dedim, bu dedi Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor, genciz o zaman, bizi bi doldur boşalt.... Dedi ki, iki tane bana profesyonel lazım. Dedim ki abi sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker'i dedim, uzmandır dedim. THY bilet hard disklerini atmıyor, bakabilirler, biletlerden bakabilirler; Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler. Allaha şükürler olsun, onun (Kutlu Adalı) kanını bize nasip etmedi, namuslu adam, bugünleri görmüş adam, bunun için çalışmış, Rumlara falan satacağı yok ülkeyi... Hep böyle yapıyorlar vatanseverlik, vatanseverlik, milleti coşturuyorlar herkesi birbirine sokturuyorlar. Allaha şükürler olsun, geldiler 3-4 gün sonra, denk gelememişler, Korkut abiyle konuştuk, dedi sonra tekrar gideceğiz. Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş, karşılaştık Korkut abiyle, halloldu dedi. Atilla Peker kanser ameliyatı oldu evde yatıyordu. Allaha yemin olsun böyle oldu. Kumarın, uyuşturucu işinin git gide Kıbrıs'ı ele geçirdiğini görüyor Kutlu Adalı, bunlarla ilgili çalışma yapıyor, Kıbrıs'ı Rumlara sattı diyorlar, yav adam zaten Denktaş'la mücadele arkadaşı, hep devlet için yapıyor. Bu Mehmet Ağar var ya Mehmet Ağar. Emniyet müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları, Behçet Cantürk'ü, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan... Hepsinden para alıyordu. Ağar en son siyasete girince, hayali cumhurbaşkanlığı, geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Konseyi'ne bir sunum yaptı, o zaman Tansu Çiller'i ikna etti, sonra Milli Güvenlik Konseyi'ni, devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir şeklinde sözlü karar çıkarttırıp sonra başladılar öldürmeye. Vallahi vatan millet için yapmadı, kendi geçmişini temizlemek için yaptı.”

‘Uğur Mumcu neden öldürüldü?’

Kürt sorununun çözümsüz bırakılmasının arkasında  ‘terör lordları’ olduğunu ileri süren Peker, “Uğur Mumcu, görüşüne katılırsınız katılmazsınız. Bence şehittir. Namuslu adam, dürüst adam... Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terörden beslenen, terör lordları. Bunun üzerine çalışması. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner.’ Bu meşhur sözdür, devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam. Derin PKK’da var, unutmayın... Mehmet Ağar'ın yaptığı tüm işler kendi cebi içindi, yav bana işadamını arattırıyorlardı PKK'ya para veriyor diye. Yav abi bu adam Çorumlu nasıl PKK'lı olur deyince, yav para veriyormuş diyor... Sonra biz adamı arıyoruz, bu gidiyor çantayla para alıyor.  Diyarbakır'da çocukların babalarına dışkı yedirilip o eziyet edilmeseydi, yav öldür adamı onu yapacağına, arama yapıyorsun kadını soyup, çocuğu görüyor. Bizim içimizdeki bir kaç aptal yüzünden. Bir de para lordları, uyuşturucudan silahtan beslenen. Uğur Mumcu, terörü yazıyor ama terörden beslenenleri yazınca adamı tak şehit ettiler” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.