Pervin Buldan: 3'üncü kez aday olamazsın Erdoğan

Pervin Buldan: 3'üncü kez aday olamazsın Erdoğan
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı, Erdoğan'ın 3'üncü kez aday olamayacağını belirterek, "Adaylığı meşru değildir. Aday olduğu takdirde meşruluğu olmayan bir adayla karşı karşıya kalacağımızı Türkiye halkları görmeli ve bilmelidir" dedi.

Buldan partisinin bu hafta sonu yapacağı Demokratik Cumhuriyet Konferansını hatırlatarak şunları söyledi:

"Evet, malum seçim süreci giderek hızlanmaktadır. Halkımızın, demokratik kamuoyunun, değişim isteyen milyonların HDP'den beklentisinin çok büyük olduğunun hepimiz farkındayız. Gözler HDP'nin üzerindedir."

Seçim süreciyle ilgili olarak ise Buldan şöyle konuştu:

"Bizim siyasetimizin karşısına kumpaslarla çıkanlar kendi komplolarıyla baş başa kalacaklardır. Geçen hafta biliyorsunuz AYM, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması yönündeki başvurumuzu reddetti. Ret gerekçesi elbette ki ret ve inkâr politikasıdır. AYM'nin bu kararı, Saray'ın baskısı altında aldığını da çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı, AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisindedir. O yüzden kapatma davasına hazine bulmuş gibi dört elle sarıldıklarını hep birlikte gördük.

“Tam bir organize işler”

"Bunlar o kadar kirli ki, Hazine yardımının kesilmesi için Emniyet aracılığıyla bir günde gizli tanık buldular, icat ettiler. Gizli tanık adına gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan, tamamen komploya dayanan 100 sayfalık bir ifade kurguladılar. Bunu da ışık hızıyla AYM'ye servis ettiler. Hukukun temel ilkelerine göre hareket etmesi gereken Anayasa Mahkemesi de gizli tanığın gerçek dışı ifadelerine dayanarak, HDP'nin Hazine yardımına bloke kararı koydu. Tam bir tezgâh. Tam bir organize işler. Tam bir kumpas!"

“Sıfırlamada usta olduklarını biliyoruz”

"Cumhur İttifakı'nın gündemine bakıyoruz, AKP Genel Başkanını yeniden cumhurbaşkanı adayı yapma telaşı içinde olduklarını görüyoruz. Yurttaşın geçimi ve sofrası bunların gündeminde yoktur. Anayasaya göre 3'üncü kez aday olamazsın Erdoğan. 3'üncü kez aday olamazsın. Çok açık ve nettir. Adaylığı meşru değildir. Buradan tarihe not geçmek istiyoruz. Aday olduğu takdirde meşruluğu olmayan bir adayla karşı karşıya kalacağımızı Türkiye halkları görmeli ve bilmelidir. Anayasayı takmayacakları da ortadadır. AKP Genel Başkanı, yeniden aday olabilmek için 'Kronometre 2018'de sıfırlandı' dedi biliyorsunuz. 2018 öncesi yaptığı cumhurbaşkanlığı görevini kendisi yok saydı. Yani kendi kendisini sıfırlıyor. Sıfırlamada usta olduklarını biliyoruz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.