Pervin Buldan: ‘HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak’

Pervin Buldan:  ‘HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak’
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Örgütü, kentte bulunan bir düğün salonunda 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Örgütü, kentte bulunan bir düğün salonunda 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Buldan, "Geçmişte partilerimizi kapattılar ama o partilerin yerine yenileri açıldı, daha da büyüdü daha da genişledi, siyasetine ve mücadelesine devam etti " dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Iğdır'daki kongresinde konuştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Örgütü, kentte bulunan bir düğün salonunda 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifak tartışmaları ve Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacaklarına dair tartışmalara değindi.

HDP her gün yeni bir saldırı ile karşı karşıya

Bu coğrafyanın demokrasiye, adalete, hakka, hukuka ve bu ülkede yaşanan bütün zorluklara karşı mücadele veren bir coğrafya olduğunu söyleyen Buldan, “İşte biz HDP olarak bu coğrafyaya barış gelene, özgürlükler elde edilene, demokrasinin, adaletin ve hakkın gerçekleştireceği güne kadar bu mücadelesini sürdürecek ve asla vazgeçmeyecektir. Biz bütün bunları dile getirdiğimiz için ve bunun kararlığını net bir şekilde verdiğimiz için HDP’ye büyük bir saldırının olduğunun farkındayız. HDP her gün yeni bir saldırı ile karşı karşıya kalan ama aynı zamanda demokratik siyasetten asla taviz vermeyen bir partidir. Bizimle siyaseten baş edemeyen bir iktidarın olduğunun farkındayız. Siyaseten karşımıza çıkacak yüzleri olmayan bir iktidar olduğunun farkındayız. Bütün bunları yapamadıkları için bizimle siyaseten baş edemedikleri için siyasi kumpaslarla karşımıza çıktıklarının farkındayız” dedi.

hdp-pelvin-buldan-2.jpg

Cezaevleri HDP'lilerle dolu

HDP’ye yönelik açılan davalara değinen Buldan, “Kobanî Kumpas Davası, HDP Kapatma Davası, HDP bileşenlerine yapılan saldırılar, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın tutuklanması, milletvekili arkadaşlarımızın her gün, her yerde demokratik siyaset yürütürken karşılaştıkları zorluk ve zorbalık ve aynı zamanda darp, işte Habip Eksik vekilimize yapılan saldırı gibi bir sürü engelleme ve haksızlık ve hukuksuzlukla karşı karşıya kaldık. Habib Eksik Iğdır halkının iradesidir, ona yapılan saldırı hem Iğdır halkının iradesine hem de Kürt halkına ve HDP seçmenine yapılan bir haksızlıktır. AKP-MHP bloğunun bütün bir siyasetini bu ülkede haksızlık ve hukuksuzluk yaparak yürüttüklerinin farkındayız. Cezaevleri HDP'lilerle dolu. Eski Eş Genel Başkanlarımızın, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata’nın ve ismini sayamadığım yüzler arkadaşımızın olduğu bir dönemdeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde başka bir örneği olmayan, bu kadar baskı ve zulmün başka bir partiye uygulandığını görmediğimiz ve bütün bunlara rağmen demokratik siyasette ısrar eden, mücadele eden başka bir parti yoktur” dedi.

Geçmişte parti kaptılar yerine yenisi açıldı

“Geçmişte partilerimizi kapattılar ama o partilerin yerine yenileri açıldı, daha da büyüdü daha da genişledi, siyasetine ve mücadelesine devam etti” diyen Buldan, şunları söyledi; “Onlar zannediyorlar ki HDP’yi kapatırsak HDP çalışmayacak, HDP’ye oy veren milyonlar evlerinde oturacak, sadece seyirci olacak. Biz geçmişte hazine yardımı alan bir parti değiliz, HEP’ten, DEP’ten, DEHAP’tan, HADEP’ten bugüne kadar gelen siyasi geleneğimiz hazine yardımı almadan büyüdü. Bugün elde etmiş olduğumuz hakkı, hukuka aykırı bir şekilde, yasayı ve Anayasayı çiğneyerek Saray'ın talimatıyla AKP-MHP bloğunun ısrarıyla, MHP'li savcıların yazdıkları iddianamelerle, bunları gerekçe göstererek hazine yardımını bloke edenler şunu bilsin ki biz o hazine yardımını tekrar geri alacağız.”

HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak

Türkiye’de en fazla 3 ve ya 4 ay sonra bir seçimim yapılacağını ifade eden Buldan, “Herkesin gözü HDP’de yani bizde, aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı, Millet İttifakını destekleyecek mi desteklemeyecek mi? HDP’nin stratejisi yerel seçimlerdeki gibi mi olacak yoksa yeni bir hedefi mi var, yeni bir strateji mi belirlenecek? Dün Kars'ta bir açıklama yaptım, HDP kendi adayını açıklayacak ve kendi adayıyla seçimlere girecek dedim, dünden beri tartışılan tek mesele HDP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı meselesi. HDP niye aday çıkarmasın? HDP’in sizden ne farkı var? HDP bu ülkede bir irade değil mi? HDP bir siyasi parti değil mi, seçimlere girme hakkı var mı yok mu? Bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iradesine sahip mi değil mi? Bütün bunları göz önünde tutarak bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak” dedi.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.