Soylu: PKK, bir kadın örgütüdür

Soylu: PKK, bir kadın örgütüdür
PKK ile ilgili yeni bir iş başlattıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sadece terörle mücadeleyi değil terörizmle mücadeleyi ortaya koyan bir anlayışı sergiledik” dedi.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye'de bir tek PKK’linin kalmayacağına karar verdiklerini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Bunun için bütün mücadeleyi yapıyoruz" dedi.

Açılış konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK, bir kadın örgütüdür. Kadın örgütü olmasının temelinde birçok kendi adına sosyoloji, felsefesi de vardır. Sadece terörle mücadeleyi değil terörizmle mücadeleyi ortaya koyan bir anlayışı sergiledik. Bunun devam etmesinin sonucudur. PKK ile ilgili yeni bir iş başlattık. Annelerin, babaların, ailelerin, kardeşlerin üzerinden on binlerce insanla görüşerek... Şu anda Cezayir'den bir PKK'lı teröristi ikna ederek adalete teslim etmek üzere getiriyoruz. 2016'nın başında terör örgütüne katılmış, 2019, 2020 yıllarında Cezayir'e gitmiş. Annesiyle irtibat kurduk ve getirdik."
Annelerinin "teslim ol" mesajlarını iletmek üzere de çalışma yaptıklarını dile getiren Soylu, "Biz karar verdik, 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'de bir tek terörist kalmayacak. Bunun için bütün mücadeleyi yapıyoruz. Artık Türkiye, kendi içerisindeki bu PKK terör hadisesini tamamlamış ve bitirmiş olacak. Belki bizim, Cumhuriyet'in ikinci asrına bırakabileceğimiz en önemli olgulardan bir tanesi de budur" diye konuştu. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.