PKK üyelerine yemek veren Rahip davasında karar çıktı

PKK üyelerine yemek veren Rahip davasında karar çıktı
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki bin 500 yıllık Mor Yakup Manastırı’nda görevli Rahip Aho Sefer Bileçen yargılandığı davada 2 yıl bir ay hapis cezasına çarptırıldı.

TİGRİS HABER - Aho Sefer Biçen, Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki Bagok Dağının zirvesinde bulunan bin 500 yıllık Mor Yakup Manastırında rahiplik yapıyordu. Biliçen 9 Ocak 2020’de 10 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar mahkemeye çıkarılmış ve sadece Rahip Bileçen ‘örgüt üyeliği’ suçlaması ile tutuklanmıştı. Dört gün Mardin E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Rahip için avukatı itirazda bulundu ve rahip adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tahliye edildikten sonra Bileçen hakkında ‘örgüt üyesi olma’ suçundan dava açıldı.  Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Rahip Bileçen’in avukatı katılırken, kendisi katılmadı.

Mahkemeye mütalaasını sunan savcı, Biliçen’in ‘Örgüte yardım ettiği’ iddiası ile cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, ‘yardım yataklık’ suçundan Bileçen’e 2 yıl bir ay hapis cezası verdi.

Kim gelirse yemek veririm

Biliçen, avukatları aracılığı ile şu mesajı paylaşmıştı, “2018 yılında 2 örgüt mensubu manastıra geldi. Benden yemek istediler. Ben de verdim. Daha sonra bu tespit edilmişti. Bunun üzerine dönemin Jandarma Komutanı Metropoliti devreye koyarak benimle görüştüler. Ben inkâr etmedim. Olayın tekrar yaşanmaması için güvenlik önlemi alınmasını istedim ancak herhangi bir güvenlik önlemi alınmadı. Tutanak tutulmasının ardından konunun kapatıldığını sanıyordum. Kim kapıma gelirse veririm. Dini ve felsefi olarak vermem gerekiyor. Rahip olduğum için de yalan söyleyemem. Ben bunu herhangi bir örgüte yardım etmek için değil, inancım gereği yapıyorum. Felsefi anlamda ben ihbar da edemem. Dini anlamda da böyle. Ben zaten manastır dışına çıkamam” demişti. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.