Polis adaylarına seminer

Polis adaylarına seminer
DÜ tarafından düzenlenen seminerde Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda öğrenimi süren 800 öğrenciye iletişim teknikleri anlatıldı

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi'nce (DÜ) Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "Etkili İletişim Teknikleri" semineri verildi. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu spor salonunda DÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü öğretim görevlisi Füsun Özçelebi tarafından verilen seminere 800 polis okulu öğrencisi katıldı. Özçelebi, iletişimin insanlarla her türlü sözlü ve sözsüz etkileşim kurmak olduğunu ifade ederek, iletişimin iki insanın birbirlerinin farkına vardığı andan itibaren başladığını söyledi.

“Kayıplar kötü iletişim yüzünden”

İnsanların iletişim yoluyla birbirini anlamayı, sevmeyi, ilişkileri başlatmayı ve sonlandırmayı, birçok duyguyu öğrenmeyi idrak ettiğini anlatan Özçelebi, "İş hayatında başarının yüzde 85'i doğru iletişime dayanır. İş hayatında kusurların yüzde 75' ise iletişim eksikliğinden kaynaklanır. İş hayatında kayıpların yüzde 80'i kötü iletişim yüzündendir" dedi.

Özçelebi, iletişimin sadece konuşmak olmadığını vurgulayarak, iletişim becerisinin doğuştan gelen bir yetenek olmadığını, öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir beceri olduğunu dile getirdi.

"Konuşurken göz temasından kaçınılması, sabit bir noktaya bakma, ellerle ağzın örtülmeye çalışılması kişinin büyük ihtimalle yalan söylediğinin göstergesidir" diyen Özçelebi, etkili bir iletişim kurmak için insanların yüzüne bakarak konuşulması gerektiğini, dinlerken de baş hareketleri ve gülümseme ile onay verilmesi gerektiğini kaydetti.

Seminerin sonunda Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Yazıcı, Özçelebi'ye teşekkür belgesi verdi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.