Polis kaybetti, AİHM mahkum etti, devlet İnterpolle arıyor!

Polis kaybetti, AİHM mahkum etti, devlet İnterpolle arıyor!
Polisler tarafından 20 yıl önce eşinin gözleri önünde kaçırılan ve 6 ay işkence gördükten sonra katledilen ve cenazesi dahi bulunamayan Ali Tekdağ için Interpol'le "Arama kararı" çıkarıldı. Tekdağ'ın ailesinin başvurusu üzerine AİHM "Yaşam hakkını koruyam

DİYARBAKIR -Bölgede binlerce failli meçhulden biri olarak kayıtlara düşen ancak ailesinin beyanlarına göre failleri beli olan Ali Tekdağ, 20 yıl önce, 13 Kasım 1994 tarihinde eşi Hatice Tekdağ ile birlikte alışveriş yaparken, beyaz bir toros içinde ellerinde telsiz bulunan dört kişi tarafından kaçırıldı ve Tekdağ'dan bir daha haber alınamadı. Hatice Tekdağ, eşi Ali Tekdağ için yargısız infaza maruz kaldığı iddiasıyla, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet başvurusu yaptı. Ailenin başvurusu sonucu, AİHM devletin yaşam hakkını koruyamadığı gerekçesiyle, Türkiye'yi tazminata mahkum etti. 


Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı'nın başlattığı çalışma sonucu, Ali Tekdağ için 20 yıl ardından "sarı bülten"le arama kararı çıkarıldı. Kayıp kişiler için uygulanan sarı bülten, sınır kapılarına gönderildi.

İsmail Eskin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.