Polis köpeği saldırdı - saldırmadı davası!

Polis köpeği saldırdı - saldırmadı davası!
Bir polis memurunu öldürmekten aranan şahısın yakalanması için evlerine baskın yapılan çift, polis köpeğinin saldırısında yaralanması nedeniyle açılan davada yargılanan köpek eğitmeni ve olayın tanığı polisler, çifti köpeğe saldırmakla suçladı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 31 Mayıs 2020'de polis memuru Atakan Arslan'ı öldürmekten aranan şahsın yakalanması çalışmalarında evlerine baskın yapıldığı sırada, polis köpeğinin saldırısı nedeniyle Şeyhmus-Menice Yılmaz'ın yaralanmasına ilişkin açılan davada, ilk iki celsede adresi tespit edilemediği için dinlenmeyen polis Serdar G. dinlendi. "Kamu görevini kötüye kullanarak kasten yaralama" suçundan yargılanan Serdar G., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden yargılandığı Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesine bağlanarak beyanda bulundu.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Serdar G., o gün Emir Cura'nın yakalanması için 57 adrese baskın yaptıklarını anlattı. Menice-Şeyhmus Yılmaz çiftinin evine 60-70 kişilik bir ekiple gittiklerini ifade eden Gök, kapısı koçbaşıyla kırılan eve sessiz girdiklerini söyleyen Gök, "Biz sessiz gittik, çünkü evdeki şahıs terörist olabilir ve bizi duymasın istedik. 3 köpekle eve gittik, benim elimde uzun namlulu silahım ve çelik yeleğim ile eve girdik. O sırada köpekleri tutmam mümkün değildi." dedi.

'Bir kişi köpeğe tekme attı'

Önce köpeğin eve girdiğini, kendisinin de peşinde girdiğini söyleyen Serdar G.,"Bir kişi köpeğe tekme attı. Köpek bunun üzerine saldırıda bulundu. Ben hemen köpeği tuttum, geri çektim. Çok net hatırlıyorum, ilk girdiğimizde bayana saldırdı. Diğer odadan bir şahıs çıktı. Köpek tepki vermedi, biz şahsa yere yatmasını söyledik, ancak şahıs bizi dinlemedi,köpeğe o sırada bir müdahalede bulundu. Odadan çıkan erkek şahıs köpeğe tekme atarak müdahalede bulundu ve köpek onu ısırdı. Yanlış hatırlamıyorsam köpek karın bölgesinden ısırdı, ben de hemen müdahale ettim" ifadelerini kullandı.

Köpeğe "Tut, ısır" komutu vermediğini dile getiren Serdar G., köpeğin bu komutları bilmediğini belirtti. Köpeği çekip sakinleştirdikten sonra odada çocukların olduğunu gördüğünü iddia ederek, "Bu köpek saldıran bir köpek olsaydı çocuklara da saldırırdı, dolayısıyla kendisine müdahalede bulunan müştekilere saldırıyı gerçekleştirmiştir." diye konuştu.

'Müvekkil yere yatırıldıktan sonra ısırıklar mevcut'

Yılmaz çiftinin avukatı Selameddin Varol ise, sanığın beyanlarını kısmen müvekkillerinin beyanlarını doğruladığına işaret ederek, "Olayın gerçekleştiği zaman tepkiden kaynaklanmadığı, yaralanmalar olduğu mevcuttur. Özellikle müvekkil yere yatırıldıktan sonra köpeğin ısırıkları mevcuttur." şeklinde beyanda bulundu.

İddia makamı, köpeğin kullanıldığı önceki olaylarda böyle bir durumun yaşanıp yaşanmadığının ilgili kolluktan sorulması ve o günkü telsiz konuşmalarının mahkemeye celbine karar verilmesini istedi. Mahkeme kurduğu ara kararla savcının taleplerinin dosyaya bir yenilik katmayacağını gerekçesiyle reddetti.

Duruşmada olay yerinde olan tanık polisler Murat K., Hüseyin D. ve Adem P. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden dinlendi.

'Köpeğe tekme attı, köpek onu ısırdı'

Tanık polis Murat K., köpek eğitmeni Serdar G.'nin köpeği içeri saldığını ve 8-10 saniye sonra kendisinin içeri girdiğini söyleyerek, içerden bir kadının saldırır tarzda köpeğe "Hoşt, hoşt" dediğini bunun üzerine köpeğin kadına saldırdığını söyledi. Tanık Murat K., köpeğin kadına saldırdığını görmediğini ifade ederek, köpeğe "saldır, tut, ısır" gibi talimat verilmediğini dile getirdi. Murat K., yan odadan Şeyhmus Yılmaz'ın çıkmasıyla Serdar G.'ninköpeği o odaya yönlendirdiğini, Yılmaz'ın köpeğe tekme atmasıyla köpeğin onu ısırdığını aktardı.

Serdar G.'ninköpek olduğu ve evde çocuk bulunduğu yönündeki ifadesinin aksine Murat K., olayda bir köpek olduğunu, evde çocuk görmediğini anlattı.

İdari soruşturmada, olayda ikinci köpeği eğitmeni olduğu tespitine yer verilen tanık polis Hüseyin D. olay sırasında bir köpeğin olduğunu, kendisinde köpek bulunmadığını ve kendisinin evin içine girmediğini belirtti.

'Köpek saldırgan hareketler görünce saldırdı'

Tanık polis AdemP. ise "Kapının açılması için sesli uyarı yaptık, ancak kapı açılmayınca kapıyı kırdık. Kırdıktan sonra hemen köpeği içeri attık. Köpek girdikten sonra, köpek idarecisi Serdar 8-10 saniye sonra içeri girdi. Serdar'ın girmesi ile köpeğin girmesi arasında bir bayan sesi, köpeğe 'Hoşt' şeklinde sözler söyledi. Köpek saldırgan hareketleri görünce kadına saldırdı. Zaten Serdar da hemen köpeği yakaladı. Ben de hole girdim. Kapalı odadan bir erkek şahıs çıtı. Bu erkek şahıs köpeğe ani hareket yaptı. Köpek de ani hareketlere meyilli olduğu için saldırıya geçti. Erkeği ısırdığını görmedim, ama saldırıya geçmişti." şeklinde ifade verdi.

Köpeğe "Tut, yakala, ısır" diye bir talimat verilmediğini söyleyen Adem P., içerde çocuk olup olmadığını hatırlamadığını söyledi.

İddia makamının mütalaasını hazırlamak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesi talebini kabul eden hakim, duruşmayı 6 Mart'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.