Polis servisine saldıranlara ceza yağdı

Polis servisine saldıranlara ceza yağdı
Diyarbakır’da 8 Ekim 2008’de polisleri taşıyan servis aracına saldırı düzenledikleri gerekçesiyle yargılanan sanıklara, 18 kez ağırlaştırılmış müebbet, bin 143 yıl hapis ve 120 bin TL para cezası verildi.

DİYARBAKIR Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu personellerini taşıyan servis aracına 8 Ekim 2008’de düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda, biri teknisyen 5 polis yaşamını yitirdi, 25 polis de yaralandı. Olayın ardından yakalanan saldırının failleri Ramazan Benice, Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram’ın yargılanmasına dün devam edildi. Diyarbakır 5’inci Ağız Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ramazan Benice, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Sistemle (SEGBİS) ile katılarak, savunmaya yapmayacağını belirtti. Diğer tutuklu sanıklar Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram ile müdafi avukatlar da duruşmaya katılmadı.

Kararını veren mahkeme heyeti, Ramazan Benice, Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram'a polisler Adem Seyfioğlu, Vedat Ulu, Ahmet Kılıçarslan, Duran Karabuğaş ve Ramazan Tavşancı'yı "Kasten öldürdükleri" iddiasıyla 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme saldırıda 25 polisin yaralanması nedeniyle Ramazan Benice, Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram'a 375'er yıl hapis cezası verdi.

Sanıklara ayrıca,  "Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik vahim nitelikteki silahlı eyleme katılmak" gerekçesiyle 1'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme heyeti, Neytullah Bayram ve Murat Yıldeniz'e de ateşli silah bulundurmak iddiasıyla 9'ar yıl hapis ve 120 bin TL para cezası verdi.

Aynı davada yargılanan Ali Nergiz ve Halis Yıldeniz'e ise daha önce 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ve 375'er yıl hapis cezası verilmişti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.