Portekiz, Filistin'i devlet olarak tanıyacak

Portekiz, Filistin'i devlet olarak tanıyacak
Filistin Devleti'ni tanıma yönündeki uluslararası adımlara bir yenisi daha eklendi.

TİGRİS HABER - Portekiz Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Portekiz'in Filistin Devleti'ni tanımayı değerlendirdiği belirtildi.

Bu kararın, Eylül ayında New York'ta düzenlenecek olan 80. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun üst düzey haftasında sonuçlandırılabilecek bir sürecin parçası olduğu vurgulandı.

Fransa, Britanya ve Kanada karar almıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da 24 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Fransa'nın Filistin Devleti'ni tanıyacağını ve bu kararın Eylül ayındaki BM Genel Kurulu'nda resmen ilan edileceğini duyurmuştu.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail'in Gazze'deki "korkunç durumu sona erdirmek için somut adımlar atmaması halinde" Eylül ayındaki BM Genel Kurulu öncesinde Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını ifade etmişti.

Bu açıklamaların ardından, Kanada Başbakanı Mark Carney ve Malta Başbakanı Robert Abela da benzer şekilde, Eylül ayındaki BM Genel Kurulu'nda Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını belirtmişlerdi.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.