Prof. Naci Görür Bingöl Karlıova için uyarmıştı

Prof. Naci Görür Bingöl Karlıova için uyarmıştı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, aylarca önce Bingöl Karlıova'nın da içinde bulunduğu bölgeye dikkat edilmesi gerektiğini söylemişti. Görür, bu uyarısını 6 Haziran'da sosyal medya hesabından tekrarladı. Uyarıdan 8 gün sonra Karlıova'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

TİGRİS HABER- Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından 3.5 ve 4.6 büyüklüğünde artçılar gerçekleşti. Gazete Duvar’da geçen habere göre, bölgede meydana gelen hasara ilişkin incelemeler sürerken, Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün nisan ayında Bingöl Karlıova için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından verdiği bir röportajda “Bingöl Karlıova’ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz. Veya Adıyaman, Malatya yöresi. Ve oradan Maraş’a olan kesimlere özenli olmak lazım” ifadelerini kullanmıştı. Nisan ayında bölgede Kandilli Rasathanesi’nin verilerine 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Naci Görür, 6 Haziran’da sosyal medya hesabından Bingöl Karlıova’yı da işaret ettiği bu uyarıyı “Arkadaşlar, bu video Elazığ depreminden hemen sonra basında çıkmıştı. O zaman bu yöreye dikkat çekmişiz. İyi geceler” notuyla yeniden paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.