Protestolu duruşmada 7 tahliye

Protestolu duruşmada 7 tahliye
Cizre’de "KCK Kent Meclisi" adı altında gerçekleştirilen operasyon kapsamında 32'si tutuklu 85 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında Kürt siyasetçiler, mahkemeyi alkışlarla protesto etti.

Mahkeme heyeti, 8 Kürt siyasetçinin tahliyesine karar verdi.

DİYARBAKIR - Şırnak'ın Cizre ilçesinde "KCK Kent Meclisi" adı altında gerçekleştirilen operasyon kapsamında 32'si tutuklu 85 Kürt siyasetçi hakkında açılan davanın 26'ıncı duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada 25'i tutuklu 30 kişi ile çok sayıda müdafi avukat hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda tutuklu yakını izlerken, duruşma salonunun girişinde izleyicilerin polisler tarafından sıkı bir şekilde aranması dikkat çekti. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada Kürt siyasetçiler, Özel Yetkili Mahkemelerin adil yargılama yapmayacağını ifade ederek, savunma yapmayacaklarını kaydetti. Kürt siyasetçiler, mahkemeyi alkışlarla protesto etti. Kürt siyasetçilerin mahkemeyi alkışlarla protesto etmesine tepki gösteren iddia makamı da, Kürt siyasetçileri alkışlayarak, "Burayı sirk alanına çevirdiniz" dedi. Tutuklular, bunun üzerine mahkeme salonundan çıkarıldı. İddia makamının söylemine tepki gösteren avukatlar da duruşma salonundan çıktı.

Ardından mahkeme heyetine mütalaasını sunan iddia makamı, tutuklulardan Raşit Gün, Ali Gün, Mehmet Ali Boz ve Tarık Altın'ın tahliyesini talep ederken, diğer tutukluların "Kaçma şüphesi, delilleri karartma durumu ve sanıklar üzerine baskı kuracağı" iddiası ile tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Raşit Gün, Ali Gün, Mehmet Ali Boz, Tarık Altın, Edip Boz, Ahmet Ekren ve Eshap Bulduk'un tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.