Psikologlar görevlendirildi

Psikologlar görevlendirildi
3 öğrencisi Dicle Nehri’nde boğularak yaşamını yitiren Vali Aydın Arslan Fen Lisesi yasa boğuldu.

HABER: GÖNÜL MORKOÇ
TİGRİS HABER
- Okul idaresi, travmayı çabuk atlatmaları için, isteyen öğrencileri ailelerinin yanına dönmeleri için izinli saydı. Kalan öğrencilere ise, psikolojik destek için uzmanlar görevlendirildi.
Diyarbakır hafta sonu hüzünlü bir olaya tanıklık etti. Vali Aydın Arslan Fen Lisesi’nde okuyan 10'uncu sınıf öğrencileri Osman Yetişgin (16), Enes Can (17) ve Yunus Vural (16) ve bir arkadaşları okuldan izin alarak Dicle Nehri kıyısına geldi. Serinlemek için nehre giren öğrenciler akıntıya kapıldı.

‘Biri çıktı diğerleri çıkamadı’

İsmi öğrenilemeyen arkadaşları yüzerek sudan çıkmayı başardı. Ancak, Osman Yetişgin, Enes Can ve Yunus Vural bir süre sonra gözden kayboldu. Haber verilmesine rağmen AFAD ekipleri olay yerine gelmeyince, cenazeler çevreden yetişenler tarafından çıkarıldı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, Osman Yetişgin Silvan’da, Enes Can, Şırnak’ın İdil ilçesinde, Yunus Vural da Mardin'in Mazıdağı ilçesinde toprağa verildi.

‘Doktor olmak istiyordu’

Silvan ilçesinde toprağa verilen Osman Yetişgin'in 4 kez Wushu Türkiye şampiyonu olduğu ortaya çıktı. Yetişgin yaklaşık 9 yıldır Silvan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde wushu sporcusu olarak eğitim görüyordu. 9 yılda 4 kez Türkiye şampiyonu olan Yetişgin’in bir kez Türkiye ikinciliği, bir kez de Türkiye üçüncülüğü elde ettiği öğrenildi. Ders başarısı da iyi olan 16 yaşındaki Osman Yetişgin’in doktor olmak istediği öğrenildi.

Uzmanlar görevlendirildi

3 liselinin ölüm haberi, Vali Aydın Arslan Fen Lisesi’ndeki arkadaşlarını ve öğretmenlerini hüzne boğdu. Yetkililerin Tigris Haber’e verdiği bilgiye göre, il dışında yaşayan bazı öğrenciler idare tarafından izinli sayılarak ailelerin yanına dönmelerine imkân sağlandı. Kalan öğrenciler için ise, okulun rehber öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Rehberlik Araştırma Merkezi'nden (RAM) gelen uzmanlarca, psikolojik destek verilmeye başlandı.

Dicle Nehri’nde boğularak yaşamını yitiren 3 liselinin çarşı iznini kullanmak için okul idaresinden izin aldığı öğrenildi. Mevzuata göre, çocuklarını yatılı okullara gönderen aileler, sene başında çocuklarının çarşı izni kullanabilmesi için muvafakat belgesi imzalıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.