PSK Genel Başkanı Bozyel’den Demirtaş’a destek; “AİHM kararları uygulansın”

PSK Genel Başkanı Bozyel’den Demirtaş’a destek; “AİHM kararları uygulansın”
Bozyel, yaptığı yazılı açıklama ile Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a destek verdi, bir an önce AİHM kararlarının gereğinin yerine getirilmesini istedi. Bozyel, Demirtaş’la ilgili linç girişimlerinin ise utanç verici olduğunu ifade etti.

TİGRİS HABER - PSK Genel Başkanı Bozyel, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ilgili olarak, iç hukuk sürecinin işletilmemesi nedeniyle Türkiye hakkında ihlal kararı verdi. Bu elbette Türkiye’nin hukuku hiçe sayan ilk ihlali değil. Daha önce de siyasi iktidar AİHM’in Demirtaş hakkında verdiği tahliye kararını uygulamayarak, hukukun gerekleri yerine kan davası anlayışıyla hareket etmişti.

Öte yandan son dönemde Sayın Demirtaş’a karşı geliştirilen çirkin ve ilkel linç kampanyası ile siyasi iktidarın bu konudaki sorumsuz tutumunu utanç verici bulduğumuzu belirtmek isteriz. Siyasi iktidarın tutuklulara yönelik düşmanca yaklaşımı hem gayri insani hem hukuka aykırı bir durumdur.

Başta Sayın S. Demirtaş olmak üzere bütün siyasi tutuklular için AHİM kararları bir an önce yerine getirilmeli, yargısız infaz ve linç kampanyalarından vazgeçilmelidir. “Hukuk herkese bir gün lazım olur” gerçeği unutulmadan; bütün tutuklulara karşı adil, insan hakları ve onurunu saygı ilkesi çerçevesinde, evrensel hukuk ilkeleri doğrultusunda davranılmalıdır.” (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.