PSK: Savaşı ve şiddeti reddediyoruz

PSK: Savaşı ve şiddeti reddediyoruz
Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK), , İsrail saldırısı sonucu Gazze’deki hastanede 500 insanın katledilmesini kınadı.

Ramazan Yavuz

TİGRİS HABER - PSK, “Hamas ve İsrail arasındaki savaş katliama dönüştü. 500 insanın yaşamını yitirdiği Gazzedeki hastane saldırısını şiddetle kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Birleşmiş milletler acilen harekete geçmeli” açıklaması yaptı.

Yıllardır İsrail ablukası altında bulunan ve açık hava cezaevi olarak adlandırılan Gazze’de etkili olan HAMAS’ın El Aksa Tufanı adı altında İsrail’e dönük başlattığı operasyon ve ardından İsrail’in intikam amacıyla Gazze’ye yönelik başlattığı “, Kılıç Operasyonu” nda binlerce kişi yaşamını yitirdi. İsrail’in Gazze’ye dönük başlattığı hava saldırılarının ve korkuncu ise dün gece yaşandı. İsrail dün gece Gazze’deki bir hastaneyi bombalayarak yerle bir etti. Hastanede bulunan en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İsrail’in hastaneye düzenlediği ve 500 sivilin yaşamını yitirdiği hastane saldırısına Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) tepki gösterdi.

Saldırıyı şiddetle kınayan PSK açıklamasında şunlar yer alıyor:

Şiddetin her türlüsünü ret ediyoruz

“Bölgede barış ve istikrarı istemek, savaş ve şiddetin her türüne ilkesel olarak karşı çıkmayı gerektirir. Toplumsal sorunların çözümünde savaşın çözüm olmadığı, şiddetin daha fazla öke ve şiddet doğurduğu deneylerle sabittir. Bugün Filistin, Kürdistan ve İsrail’de yaşanan acı, gözyaşı ve sivil can kayıplarının temel nedeni sorunlara çifte standartlı ve riyakâr bakış açısıdır. Suriye Kürt Bölgesi’nde her gün yaşanan sivil can kayıpları ve hak ihlallerine karşı suskun kalanların Filistin için timsah gözyaşları dökmeleri hem ahlaki hem de inandırıcı değil.Bölgede barış ve istikrar en başta adaletli, özgürlükçü ve hak eşitliğini esas alan ahlaki bir anlayışla mümkün olabilir.

Hastane saldırısını şiddetle kınıyoruz

Bu çerçevede Kürdistan Sosyalist Partisi olarak, İsrail saldırısı sonucu Gazze’deki hastanede 500 insanın katledilmesini şiddetle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.Biz PSK olarak, Hamas ile İsrail arasında başlayan ve giderek bir vahşet ve sivil katliama dönüşen savaşı en başından beri şiddetle reddediyoruz.Başta BM olmak üzere ilgili bütün uluslararası aktörler bir vahşete dönüşen bu savaşın bitmesi için acil harekete geçmeli. Bölgede yaşanan dramın son bulması ateşe körükle giderek ve savaş seviciliği yaparak değil, ilkesel, tutarlı ve ahlaki bir duruşla mümkündür.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.