‘PYD ve YPG ile aramıza mesafe koyacağız’

‘PYD ve YPG ile aramıza mesafe koyacağız’
İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ülkesinin NATO'ya girme talebinin Türkiye tarafından engellenmemesi için hükümetin YPG ile PYD arasına mesafe koyacağını açıkladı. Billström "Birincil öncelik NATO üyeliği" dedi.

TİGRİS HABER - İsveç Radyosu’na açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "PYD ve YPG ile PKK arasında Türkiye ve İsveç ilişkilerini zedeleyen yakın bir ilişki olduğunu ve bu nedenle bu örgütlerle aralarına mesafe koyacaklarını" söyledi.

Açıklamalarında Türkiye ile devam eden NATO görüşmelerine işaret eden Billström, “Şüpheli ilişkilerin bulunmayacağını açıklamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu işbirliğinde herhangi bir belirsizlik olmamalı” dedi.

‘Birincil amaç İsveç'in NATO üyeliği’

İsveç'te yeni hükümetin Dışişleri Bakanı Billström geçen ay da benzer açıklamalarda bulunmuş, "PKK söz konusu olduğunda İsveç hükümeti anlamsız bir davranışta bulunmayacak" demişti.

İsveç’le Finlandiya'nın NATO'ya girme talepleri, bu ülkelerdeki terörizmle bağlantılı oldukları iddiasıyla iadesini istediği kişiler ve bu ülkelerin Türkiye'ye Suriye'deki sınır ötesi operasyonları nedeniyle uyguladığı silah ambargolarını gereköe yapan Türkiye tarafından engellenmişti. Türkiye’nin NATO üyeliği engelini aşmak için İsveç eylül ayı sonunda Türkiye'ye uyguladığı silah satışı ambargosunu da kaldırdığını açıklamıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum