RAHİM ALMA AMELİYATININ CİNSELLİĞE ETKİLERİ

RAHİM ALMA AMELİYATININ CİNSELLİĞE ETKİLERİ
 Özel Haber
Rahim alma ameliyatı: Rahmin tamamen veya kısmen alınması işlemidir. Bu ameliyat, çeşitli jinekolojik sorunların tedavisinde uygulanmaktadır.

TİGRİS HABER - Rahim alma ameliyatı: Rahmin tamamen veya kısmen alınması işlemidir. Bu ameliyat, çeşitli jinekolojik sorunların tedavisinde uygulanmaktadır. Rahim alma ameliyatının cinsel hayatı nasıl etkileyeceği, ameliyatın kapsamına ve kadının yaşına bağlı olarak değişebilir.

Uzmanlar cinsel ilişki sırasında hissedilen uyarılma ve orgazmın, vajina ve klitoris tarafından sağlandığı için bu ameliyatı geçiren kadınların cinsel hayatında herhangi bir değişiklik olmayacağını söylemektedir.

Rahimin cinsel ilişki sırasında herhangi bir rol oynamadığını, bu nedenle kadının cinsel hayatını da pek etkilemeyeceğini uzmanlar dile getirmektedir.

Ancak, rahim alma ameliyatında yumurtalıklar da alınırsa bu durumda kadının menopoza girmesi söz konusu olabilir. “Menopoz, östrojen ve progesteron hormonlarının azalmasına neden olur.” Bu hormonlar, cinsel isteği ve cinsel uyarılmayı etkileyebilir. Uzmanlar menopoz dönemindeki kadınların cinsel ilişki sırasında daha az ıslanma, daha az zevk alma ve orgazm olamama gibi sorunlar yaşayabileceğini bildirmektedir.

Rahim alma ameliyatı sonrası cinsel ilişki sırasında ağrı yaşanması da mümkündür. Bu ağrı, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin bir parçası olabilir. Uzmanlar bu ağrının genellikle birkaç hafta içinde geçeceğini dile getirir. Ancak, ağrının devam etmesi durumunda bir doktora başvurulması gerektiğini de unutmamak gerekir.

Rahim alma ameliyatı sonrası cinsel hayatı olumlu etkileyebilecek bazı faktörler de vardır. Örneğin, ameliyat öncesi cinsel ilişki sırasında ağrı veya kanama yaşayan kadınlar, ameliyat sonrası bu sorunlardan kurtulabilir. Bu durum, cinsel yaşamlarını daha keyifli hale getirebilir.

Sonuç olarak, rahim alma ameliyatının cinsel hayatı nasıl etkileyeceği, ameliyatın kapsamına ve kadının yaşına bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak, rahim alma ameliyatı cinsel hayatı olumsuz etkilemez. Ancak, uzmanlar ameliyat sonrası bazı değişikliklerin yaşanabileceğini ve süreç içinde doktor takibinin önemini vurgulamaktadırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum